Oštěpař Vadlejch skončil v závodu Diamantové ligy v Eugene čtvrtý. První tři místa opět obsadili Němci

Oštěpař Jakub Vadlejch skončil na mítinku atletické Diamantové ligy v Eugene čtvrtý za hod dlouhý 85,40 metru. Dalšímu českému reprezentantovi Petru Frydrychovi se v pátečním předprogramu nedařilo. Nepřehodil ani 70 metrů a uzavíral osmičlenné startovní pole (69,67). Stupně vítězů měly stejně jako na předchozím diamantovém mítinku v Dauhá čistě německé obsazení. Znovu vyhrál olympijský vítěz Thomas Röhler, tentokrát v rekordu mítinku 89,88 metru.

Eugene (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpař Jakub Vadlejch

Oštěpař Jakub Vadlejch | Foto: Arnd Wiegmann | Zdroj: Reuters

Vicemistr světa Vadlejch v zámoří nezopakoval výkon ze závodu v Rehlingenu, kde minulý týden předvedl druhý nejdelší hod kariéry.

I když hodil o více než metr méně než před třemi týdny v Dauhá, dosáhl nejlepšího umístění v tomto ročníku Diamantové ligy. Oproti Dauhá se posunul o jedno místo, protože tentokrát porazil talentovaného Inda Níradže Čopru.

Na německé reprezentanty ale v Diamantové lize znovu nestačil. Tentokrát jim sice odolala devadesátimetrová hranice, přesto potvrdili svou dominanci. Röhler o více než pět metrů vylepšil dva roky starý rekord mítinku Keňana Juliuse Yega a porazil o 54 centimetrů mistra světa Johannese Vettera (89,34). Třetí byl opět Andreas Hofmann (86,45).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme