Doping se skrýval v pamlsku. Americký tyčkař nečekal, že tam bude tolik marihuany

Tyčkař Cole Walsh uvedl, že užil zakázanou marihuanu v čokoládové tyčince. Sladkou pochoutku s příměsí THC snědl, aby se mu v letadle lépe spalo. Nečekal, že tam bude marihuany tolik, že neprojde dopingovou kontrolou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cole Walsh

Cole Walsh | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletý Američan si kvůli tomu odpykal tříměsíční trest, o kterém v pondělí informovala Americká antidopingová agentura (USADA).

Farmář, co stále leží Armstrongovi v žaludku. Landis reaguje na urážky z připravovaného pořadu

Číst článek

Desátému muži loňského mistrovství světa za pozitivní nález po lednovém halovém mítinku v Chotěbuzi udělila šestiměsíční distanc.

Tyčkař s osobním rekordem 583 centimetrů ale podstoupil výchovný program, kde ho o rizikách spojených s užívaním marihuany poučili a tak mu byl trest o polovinu snížen.

Poučil se a vyspěl, tvrdí

Na sociálních sítích pak Walsh přišel s vysvětlením, co za jeho přečinem stálo. „Hodně jsem díky tomu vyspěl a budu se více než jindy soustředit na to, abych byl co nejlepším tyčkařem, až se vrátím k soutěžím,“ doplnil.

Kuriózní vysvětlení pro pozitivní dopingový nález měl před čtyřmi lety také tyčkařský světový šampion z Pekingu 2015 Shawnacy Barber. Kanadský reprezentant měl pozitivní test na kokain, ale vyvázl bez trestu, protože doplatil na vášnivou noc s ženou, s kterou navázal kontakt přes inzertní server Craigslist.

Ta při vyšetřování vypověděla, že užila kokain před setkáním s Barberem a pak znovu v koupelně jeho hotelového pokoje předtím, než spolu měli sex. Tyčkař o tom podle ní nevěděl. Droga se tak do jeho těla patrně dostala nevědomky při líbání.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme