Dvě medaile z oštěpu. Sdílená radost je větší, říká stříbrný Vadlejch

Povedený večer za sebou mají čeští oštěpaři. V napínavém závodě plném dalekých hodů se blýskli oba svěřenci trenéra Jana Železného a jak Jakub Vadlejch, tak Petr Frydrych si z Londýna odvezou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští medailisté z hodu oštěpem - Petr Frydrych (vlevo) a Jakub Vadlejch.

Čeští medailisté z hodu oštěpem - Petr Frydrych (vlevo) a Jakub Vadlejch. | Zdroj: ASC Dukla

„Je to splněný sen, pro tyhle okamžiky a pocity to děláme. Velké díky patří spoustě lidem kolem mě, kteří mi drželi palce i v horších chvílích,“ radoval se po závodě Jakub Vadlejch, jenž obsadil druhou příčku. Radiožurnálu také v rozhovoru potvrdil, že sdílená radost je mnohem větší, než pokud by se člověk radoval sám.

„Kdyby člověk zažil něco takového a neměl to s kým sdílet, tak je to o ničem,“ prohlásil Vadlejch těsně poté, co s vlajkou obkroužil vítězné kolečko a spolu s ním se radoval i jeho kamarád z tréninkové skupiny Jana Železného – v závodě bronzový Petr Frydrych.

„Zní to úžasně. Ještě si na to budu muset chvilku zvykat. Přijdu si i trochu nepatřičně, protože letos tu bylo hodně borců, kteří hážou daleko a moc lidí mě na medaili asi netipovalo,“ uvedl třetí muž letošního šampionátu, který ale medaili do poslední chvíle nevěřil.

„Měl jsem velké štěstí, že hlavní favorit Thomas Röhler medaili nehodil posledním pokusem a porazil jsem ho o šest centimetrů. Počítal jsem, že to ještě hodí, takže jsem se ani nijak extra neradoval.“

Hned po závodě bylo ve Frydrychově řeči i trochu zklamání. „Pocity jsou v tuhle chvíli smíšené, nepovedl se mi úplně dokonalý hod, byly to tři hodně podobné. Kdyby mi někdo před měsícem řekl, že budu na mistrovství světa třetí, nevěřil bych mu, ale člověk vždycky prožívá tu chvíli, která zrovna je. A teď cítím, že jsem mohl hodit ještě trochu dál, což mě mrzí. Ale potom, co bylo, je to úžasné,“ připomněl Petr Frydrych fakt, že limit pro světový šampionát splnil až předposlední den nominačního období.

Ve finále navíc medaili vybojoval až posledním pokusem, kterým o pouhých šest centimetrů porazil suveréna letošního sezony, Němce Röhlera – a po sedmi letech si navíc vylepšil osobní rekord na 88,32 cm.

Jakub Marek, jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme