Dvojnásobná radost oštěpařů. Vadlejch bere stříbro, Frydrych skončil bronzový

Velkou radost udělali české atletice oštěpaři. Jakub Vadlejch s Petrem Frydrychem se ve finále mistrovství světa v Londýně vytáhli a získali stříbrnou a bronzovou medaili, druhý dokonce ve svém osobním rekordu. Nestačili jen na Němce Johannese Vettera.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Frydrych na mistrovství světa vybojoval v nejlepším osobním rekordu bronzovou medaili.

Petr Frydrych na mistrovství světa vybojoval v nejlepším osobním rekordu bronzovou medaili. | Zdroj: Reuters

Vadlejch si stříbrnou medaili vybojoval při svém druhém pokusu, který poslal do vzdálenosti 89,73 metrů. O třináct centimetrů zaostal za Johannesem Vetterem, kterého už nikdo jiný nepřehodil.

Frydrychovy výkony ve finále neustále vzrůstaly. Ještě před jeho posledním hodem držel bronzovou pozici další favorizovaný Němec Thomas Röhler. Olympijský vítěz z Ria ale nakonec ostrouhal. Frydrych v pravý čas vytáhl nejlepší osobní výkon kariéry.

Oštěp poslal do vzdálenosti 88,32 metrů, čímž o šest centimetrů přehodil Röhlera. Němec si ještě v závěrečné rundě dohazoval po českém reprezentantovi, ale delší hod už nepředvedl.

Mistrovství světa v atletice v Londýně:
Muži:
Finále oštěpu:
1. Vetter (Něm.) 89,89 m, 2. Vadlejch 89,73, 3. Frydrych (oba ČR) 88,32, 4. Röhler (Něm.) 88,26, 5. Pitkämäki (Fin.) 86,94, 6. Kiriazís (Řec.) 84,52, 7. Walcott (Trin.) 84,48, 8. Hofmann (Něm.) 83,98.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme