‚Poprat se o přední umístění je mým cílem.‘ Eva Vrabcová-Nývltová věří v úspěch i na světové scéně

Maraton běhá teprve dva roky, ale už získala bronzovou medaili na mistrovství Evropy a navíc výrazně vylepšila národní rekord. A bývalá lyžařka Eva Vrabcová-Nývltová by se klidně mohla ještě zlepšovat.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín, Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Vrabcová-Nývltová v cíli maratonu společně s maskotem šampionátu Berlinem

Eva Vrabcová-Nývltová v cíli maratonu společně s maskotem šampionátu Berlinem | Zdroj: ČTK/AP

„Je to podle mě o kouzlu okamžiku. Trpělivost a vědomí toho, že v daném okamžiku na něco mám a jdu přes hranu, tak své ovoce může přinést,“ říká pro Radiožurnál šéftrenér české reprezentace Tomáš Dvořák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eva Vrabcová-Nývltová získala na evropském šampionátu bronz. Uspět by chtěla i mezi světovou konkurencí

Právě proto, že Eva Vrabcová Nývltová atletice věnuje relativně krátkou dobu, má stále velkou motivaci a může se zlepšovat. Navíc má podle trojnásobného mistra světa v desetiboji oproti ostatním závodnicím jednu výhodu.

„Má lyžařský dar. Běžela sice s hodinkami, ale jako jedna z mála se na ně nepodívala. Prostě běží na maximum podle citu,“ popisuje styl české běžkyně Dvořák.

K tomu, aby se dokázala vyrovnat světové elitě, musí Vrabcová Nývltová ale ještě přidat. Zatím bylo jejím nejlepším výsledkem 14. místo na mistrovství světa v Londýně v roce 2017.

„Ve světě je to trošku obtížnější, protože Afričanky jsou někde jinde. Američanka Shanon Flanaganová vyhrála newyorský maraton a Afričanky bez vodičů nejsou excelentní, takže nic není vyloučené. Včerejší vítězka Volha Mazuronaková byla pátá na olympiádě. Poprat se o přední umístění je mým cílem,“ věří bronzová evropská medailistka.

Ta získala první maratonskou medaili z velké akce od roku 1952, kdy se z ní na letních olympijských hrách v Helsinkách radoval Emil Zátopek.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme