‚Forma jde pořád nahoru.‘ Běžkyně Malíková chce na Evropských hrách hlavně sbírat zkušenosti

V 17 letech patří mezi největší naděje české atletiky. Vloni na olympijských hrách mládeže ovládla závod v běhu na 400 metrů, teď se ale atletka Barbora Malíková chystá na jednu z prvních konfrontací s dospělými závodnicemi. Proti těm se postaví už příští týden na Evropských hrách v běloruském Minsku.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Malíková

Barbora Malíková | Foto: Thomas Lovelock for OIS/IOC | Zdroj: Reuters

„Těším se, až naberu nové zkušenosti a poznám nové lidi a nové prostředí, protože v Bělorusku jsem ještě nebyla,“ přiznává atletka Barbora Malíková, že na Evropské hry nejede s cílem prohánět nejlepší evropské závodnice a bojovat s nimi o stupně vítězů, ale především kvůli sbírání nových zkušeností.

Přehrát

00:00 / 00:00

'Forma jde pořád nahoru.' Běžkyně Malíková chce na Evropských hrách hlavně sbírat zkušenosti

Těch ze závodů s dospělými sedmnáctiletá atletka zatím moc nemá, Evropské hry v Minsku tak osobně bere spíš jako kvalitní přípravu na evropský šampionát juniorů.

„Můj hlavní cíl na tuto sezonu je mistrovství Evropy, ale určitě si chci zaběhnout nějaký kvalitní čas a nabrat nové zkušenosti. Půjdu do toho na sto procent,“ dodává Barbora Malíková, že na prestižní akci do Minsku rozhodně nejede trénovat a vyklusávat.

Evropské hry ale budou pro mladou českou atletku zároveň zkouškou, která ověří, jestli je její tělo dobře připravené na extrémní závodní zátěž. Po loňském úspěchu na olympiádě mládeže v Buenos Aires totiž Barboru Malíkovou přibrzdila v dalším posunu série zranění.

Na olympiádě byl pětkrát a rád by jel i do Tokia. ‚Moc míst nezbývá,‘ popisuje střelec Kostelecký

Číst článek

„Měla jsem tři měsíce, protože jsem si tam dávala ještě volno, měla jsem zranění se šlachou a předtím jsem ještě před Bueons Aires měla záda. Ale všechno se dalo do kupy, trénuju teď na sto procent a nic mě nelimituje,“ říká Malíková.

Nejen před Evropskými hrami v Minsku, ale i před zbytkem atletické sezony se tak Barbora Malíková cítí dobře.

„Neočekávala jsem nic velkého, ale forma jde pořád nahoru a doufám, že tam neskočí žádné zranění a že se celá sezona vyvede,“ doufá Barbora Malíková, která bude společně s další víc než stovkou českých sportovců bojovat od příštího týdne na Evropských hrách v běloruském Minsku.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme