Bez Masláka, Holuši a Hejnové. Česká výprava bude na halovém ME doufat v medailová překvapení

Čeští atleti budou v Glasgowě jen velmi těžko navazovat na poslední dva medailově výjimečné halové evropské šampionáty. V Praze vybojovali šest, a pak v Bělehradě dokonce sedm cenných kovů. Teď má ale ve Skotsku česká výprava mnohem skromnější ambice a na vrcholu halové sezony, který začne po 11. hodině dopoledne, bude spíš spoléhat na překvapení.

Glasgow/Skotsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Staněk v koulařském sektoru

Tomáš Staněk v koulařském sektoru | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Tam byl opravdu silný výběr, přece jenom to nejlepší z Evropy, ale nechtěl jsem rozhodně zůstat stranou a nikomu to nedat zadarmo. Do každého závodu se snažím jít pro vítězství. I když je to bronz, tak je to super,“ povídal po finálovém závodu v Bělehradě před dvěma lety tehdy nejpřekvapivější český medailista Filip Sasínek, který tak tehdy skvěle zastoupil zraněného obhájce titulu na patnáctistovce Jakuba Holušu.

Čtvrtkař Pavel Maslák nepoletí na halové mistrovství Evropy. Důvodem je přetrvávající viróza

Číst článek

Ten nebude závodit ani v Glasgowě, stejně jako Zuzana Hejnová nebo Pavel Maslák, kterého nemoc připravila o souboj o čtvrtý kontinentální titul v řadě.

Lídrem reprezentace je tak aktuálně Tomáš Staněk. Tabulkově druhý nejlepší koulař startovní listiny lednovým výkonem z Jablonce nad Nisou. „Tam se mi moc nedařilo technicky, ale od té doby jsme na tom dost zapracovali. Zranění už je pryč a nebolí mě nic, takže si myslím, že jsem připravený,“ věří Staněk, že po lehčím svalovém zranění, kvůli kterému má v sezoně jediný start, může svůj výkon Jablonce 21 metrů a 16 centimetrů vylepšit.

Tabulkově medailové postavení má před dnešními večerními rozběhy patnáctistovky i Simona Vrzalová. „Ale já jsem nohama na zemi a snažím se soustředit na to dostat se do finále, protože to se mi zatím ani jednou nepodařilo. Zatím každý můj halový vrchol dopadl strašně,“ vzpomíná Vrzalová na evropský šampionát v Bělehradě i světový v Birminghamu. Vrchol halové sezony začne v 11.03 kvalifikací mužské dálky i s Radkem Juškou.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme