Hejnová hladce postoupila do finále. Rosolová ji napodobit nedokázala

Česká překážkářka Zuzana Hejnová poběží své čtvrté finále mistrovství světa. Do toho letošního postoupila hladce ze semifinále, které vyhrála v čase 54,59. Denisa Rosolová skončila až předposlední a do finále se nepodívá.

Londýn (Aktualizováno: 23:24 8. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová po svém rozběhu na MS v Londýně

Zuzana Hejnová po svém rozběhu na MS v Londýně | Zdroj: Reuters

Hejnová zvládla v klidu semifinále na 400 metrů překážek. Ovládla svůj semifinálový běh v čase 54,59. Porazila i jednu z favoritek Shamier Littleovou z USA, která nakonec čas na postup nestačil.

„Jsem strašně ráda, že to takhle dopadlo. Taky že to vyšlo docela snadno,“ řekla česká atletka po závodu Radiožurnálu.

Její čas byl nakonec nejlepší ze všech. Do finále českou závodnici doplní Američanky Kori Carterová, Dalilah Muhammadová a Cassandra Tateová, Jamajčanka Ristananna Traceyová, Léa Sprungerová ze Švýcarska, Sage Watsonová z Kanady a domácí Eilidh Doyleová.

„Nejsou úplně přesvědčivé. Ono to tak bývá, že na domácíh šampionátech mají největší formu a pak je to poměrně dlouhá doba to vydržet. Vždycky je to tak 50 na 50, jestli jim to vyjde,“ komentovala výkony svých amerických soupeřek Hejnová.

Česká překážkářka postoupila do semifinále, když vyhrála svůj rozběh v čase 55,05 sekund a byla nejrychlejší Evropankou s celkově čtvrtým časem. 

Další Češka Denisa Rosolová svůj běh nezvládla a skončila v něm až jako sedmá z osmi závodnic. Ve finále tedy startovat nebude.

V celkovém pořadí disciplíny skončí Rosolová jako 17. se svým časem 56,40. Oproti času z rozběhu si česká atletka pohoršila o víc jak sekundu.

Jakub Marek, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme