Desetibojař Helcelet je na mistrovství světa po třech disciplínách třiadvacátý

Český desetibojař Adam Sebastian Helcelet je po třech disciplínách na mistrovství světa v Londýně třiadvacátý.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 14:40 11. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Desetibojař Adam Sebastian Helcelet při skoku do dálky

Desetibojař Adam Sebastian Helcelet při skoku do dálky | Zdroj: Reuters

Adam Sebastian Helcelet startoval v běhu na 100 metrů ve třetím rozběhu, kde museli závodníci vybíhat dvakrát kvůli ulitému startu. Český závodník byl devátý s časem 11,28 sekundy. Nejrychlejší měl na stovce Kanaďan Damian Warner, který doběhl v čase 10,50 sekundy.

Helcelet zaostal v dálce za svými možnostmi. Jeho nejlepší výkon v sezoně je 758 centimetrů. V Londýně mu bylo v prvním pokusu naměřeno 703 centimetrů, další dva pokusy byly kratší. Nejlepší výkon 765 centimetrů zaznamenal Thajec Sutthisak Singkhon.

Po vrhu koulí si Helcelet polepšil na třiadvacáté místo díky výkonu 14,57 metru. Nejlepší výkon předvedl Lindon Victor z Grenady, který vrhl 15,86 metru. Na prvním místě je po běhu na 100 metrů, skoku do dálky a vrhu koulí Francouz Kevin Mayer. 

Loni se stal Helcelet vicemistrem Evropy, ve světové konkurenci ale ještě nefiguroval v elitní desítce. Na posledním mistrovství světa skončil Helcelet jedenáctý, loni byl na olympijských hrách v Riu dvanáctý. Na mítinku v Götzisu obsadil čtvrté místo v osobním rekordu 8335 bodů.

V pátek večer bude o medaili bojovat i český mílař Jakub Holuša, který byl v rozběhu druhý s časem 3:42,31.

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme