Zemřela Helena Fuchsová, úspěšná česká atletka a trenérka podlehla dlouhodobé nemoci

V neděli v 55 letech zemřela bývalá česká reprezentantka a stříbrná medailistka v běhu na 400 metrů z mistrovství Evropy 1998. Helena Fuchsová se po konci kariéry stala úspěšnou trenérkou a vedla například českou rekordmanku Zuzanu Hejnovou. O její smrti informoval web atletika.cz.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Helena Fuchsová na mistrovství Evropy v atletice v roce 2002

Helena Fuchsová na mistrovství Evropy v atletice v roce 2002 | Zdroj: Profimedia

Fuchsová sbírala úspěchy především na tratích 400 a 800 metrů. Byla členkou stříbrné štafety 4 x 400 metrů z halového mistrovství světa v roce 1995 v Barceloně, kde byly jejími parťačkami Naďa Koštovalová, Hana Benešová a Ludmila Formanová. Jednu stříbrnou medaili získala i na evropském šampionátu o tři roky později.

Později se začala soustředit na dvojnásobnou trať a na olympijských hrách v Sydney v roce 2000 obsadila na 800 metrů páté místo. Pro bronz si doběhla na halovém mistrovství světa o rok později.

Aktivní atletickou kariéru ukončila Fuchsová v roce 2004 a přešla k trenérské činnosti. V minulosti se podílela i na přípravě dvojnásobné mistryně světa na čtvrtce překážek Zuzany Hejnové.

O smrti rodačky z jihočeského Tábora informoval web českého atletického svazu, podle kterého Fuchsová prohrála boj se zákeřnou nemocí.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme