Holuša vyhrál semifinále a poběží o medaili. Desetibojař Helcelet zatím dvacátý

Mílařské finále na světovém šampionátu v Londýně bude s českou účastí. Jakub Holuša díky závěrečnému sprintu vyhrál svůj semifinálový běh. V neděli se tak postaví na start závodu, ve kterém už půjde o medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 22:18 11. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český mílař Jakub Holuša po rozběhu s Bahrajncem Mikhouem.

Český mílař Jakub Holuša po rozběhu s Bahrajncem Mikhouem. | Zdroj: Reuters

Jakub Holuša se v průběhu svého semifinále celou trať držel na hranici pátého místa, které zajišťovalo přímý postup do finále. V závěrečných sto metrech ale přesprintoval všechny konkurenty a v čase 3:38,05 vyhrál.

I s bolavou patou tak zaběhl o více než čtyři sekundy lepší čas. Ve středu zvládl rozběh v čase 3:42,31, což stačilo na druhé místo za Bahrajncem Mikhouem. Finále běhu na 1500 metrů je v Londýně na programu v neděli od 21:30.

Pokračuje také soutěž desetibojařů. Adam Sebastian Helcelet ve výšce skočil 202 centimetrů. O pět centimetrů zaostal za svým osobním maximem. Přesto se jednalo o desátý nejlepší výkon ve výškařském sektoru.

Poslední discplínou prvního dne desetiboje byla čtvrtka. Helcelet se představil ve druhém běhu, kde doběhl sedmý v čase 49,51 sekund. V celkovém souhrnu se jednalo o 21. nejlepší čas.

Po pěti disciplínách je Helcelet se ziskem 4042 bodů na 20. místě. Vede Francouz Kevin Mayer se ziskem 4478 bodů. Následují jej Němci Kai Kazmirek (4421 bodů) a Rico Freimuth (4361).

Dramatické finále bylo k vidění v dálkařském sektoru, kde se představily ženy. Mezi zlatem a čtvrtým místem byl rozdíl šest centimetrů! Výkonem 702 centimetrů se nakonec z nejcennějšího kovu mohla radovat Američanka Brittney Reeseová. Dva centimetry za ní skončila Darja Klišinová – Ruska, která startuje za nezávislé atlety. Třetí byla výkonem 697 centimetrů další Američanka Tianna Bartolettaová a jen centimetr za ní skončila Srbka Ivana Španovićová.

Mistrovství světa v atletice v Londýně:
Finále:
Ženy – dálka:

1. Reeseová (USA) 7,02 m, 2. Klišinová (Rus.) 7,00, 3. Bartolettaová (USA) 6,97, 4. Španovićová (Srb.) 6,96, 5. Ugenová (Brit.) 6,72.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme