Holuša medaili v běhu na 1500 metrů nevybojuje, překvapivě neuspěl už v rozběhu. Oštěpaři postoupili

Jakub Holuša pohřbil své medailové naděje na mistrovství Evropy v běhu na 1500 m už v rozběhu. Jeden z největších favoritů doběhl až pátý a čas 3:49,82 mu nestačil. V rozbězích neuspěli ani Jan Jirka na dvoustovce, ani žádná z trojice českých čtvrtkařek, od nichž to však asi nikdo nečekal. Oštěpaři Jakub Vadlejch a Petr Frydrych nesplnili kvalifikační limit, do finále přesto postoupili.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český mílař Jakub Holuša

Český mílař Jakub Holuša | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Holuša ale díky čtvrtému místu v letošních evropských tabulkách a českému rekordu 3:32,49 z Diamantové ligy v Monaku neměl mít v rozběhu problém.

‚Budu to muset strávit.‘ Opět čtvrtý Staněk neskrýval z výsledku zklamání, navzdory sezoně plné zranění

Číst článek

„Nevím, až do posledního kola jsem se cítil skvěle. Nemám proto omluvu, je to propadák jako kráva. Nevím, kde hledat chybu. Je to pro mě obrovské zklamání a bude mě to stát kus kariéry,“ řekl Holuša reportérovi Radiožurnálu bezprostředně po závodě.

V takticky pomalu běženém závodě, v němž první čtvrtka byla jen za 67 sekund, se držel v zadní polovině startovního pole, nastoupil až po vstupu do posledního kola.

V cílové rovince si na třetí pozici hlídal postup, kontroloval levou stranu, ale zprava se přes něj přehnali Němec Tesfaye i nejstarší z norských bratrů Henrik Ingebrigtsen. Český mílař neměl sílu, aby jejich útok odrazil.

Z tria českých oštěpařů z kvalifikace postoupili Jakub Vadlech a Petr Frydrych, přestože kvalifikační limit 82 metrů nepřehodili. Jaroslav Jílek se do elitní dvanáctky nevešel. V rozbězích neuspěli Jan Jirka na dvoustovce ani žádná z trojice českých čtvrtkařek, od nichž to však asi nikdo nečekal.

jgr, jam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme