Jsem za ten letošní rok hrozně rád. Nemůžu být nespokojený, hodnotí sezonu oštěpař Vadlejch

Po stříbru z olympiády zakončil oštěpař Jakub Vadlejch úspěšnou sezonu třetím místem na finále Diamantové ligy. V Curychu mu k tomu stačilo 85 metrů a 22 centimetrů a potvrdil, že patří k absolutní světové špičce. A po závodě si pochvaloval atmosféru, kterou už dlouho kvůli covidu nezažil.

Curych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český oštěpař Jakub Vadlejch

Český oštěpař Jakub Vadlejch | Foto: KAI PFAFFENBACH | Zdroj: Reuters

Začátek sezony strávil léčením natrženého třísla, ale nakonec to pro něj byla sezona snů. Oštěpař Jakub Vadlejch skončil i na druhém globálním vrcholu roku mezi elitní trojicí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí letošní sezonu oštěpař Jakub Vadlejch

„Je to dokonalý. Člověk si na ty diváky skoro odvyknul a když tohleto vidí, tak věří, že to tak bude pokračovat. Když jsem viděl městskou exhibici, tak tam byly taky tisíce lidí a hnali dál. Bez diváků se ten sport nedá dělat,“ povídal po soutěži oštěpařů pro Radiožurnál před zaplněnými tribunami stadionu Letzigrund Jakub Vadlejch, který připomněl i středeční závody v centru města před budovou opery v Curychu.

Stříbrný olympionik sice nepřidal ke dvěma diamantovým trofejím z let 2016 a 17 další, ale smutný rozhodně nebyl, i když se snažil vylepšit svůj nejdelší hod hned z první série.

„Cítil jsem, že to byl hodně dobrý hod na to, jak se cítím. Už jsem relativně unavenější a snažil jsem se přidat nějaké decimetry. Už jsem to ale ze sebe nevymáčkl,“ popisoval Vadlejch.

Ale i tak zakončil svůj oštěpařský závodní rok s úsměvem, protože ještě květnu přesně nevěděl, jak se s natrženým tříslem dokáže připravit na olympijskou sezonu..

„Vlastně jsou to dva nejlepší výsledky. Druhý na olympiádě a třetí ve finále Diamantové ligy. Jsem za ten letošní rok hrozně rád, je to snová sezona a nemůžu být nespokojený.“

Těší co do výsledků na vrcholných akcích nejúspěšnějšího českého atleta roku 2021 Jakuba Vadlejcha.

Třetí skončila na finále Diamantové ligy také oštěpařka Nikola Ogrodníková, za kterou skončila o 11 centimetrů Barbora Špotáková.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme