Jediná česká zástupkyně v prvním dnu halového MS v atletice, výškařka Hrubá, skončila na děleném 10. místě

Pořadatelé halového mistrovství světa v anglickém Birminghamu zvolili na první den soutěže neobvyklý program. V pátek proběhly pouze tři soutěže, tedy závod na 3000 metrů žen a souběžné závody ve skoku do výšky žen i mužů. V ženské části skokanského sektoru si česká reprezentantka Michaela Hrubá nepříliš povedeným představením vyskákala 10. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Birmingham Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výškařka Michaela Hrubá

Výškařka Michaela Hrubá | Zdroj: Reuters

V pátečním programu halového mistrovství šlo o jedinou zástupkyni českého sportu. Sezónní maximum dvacetileté výškařky je 193cm, za nímž zaostala o celých devět centimetrů.

Získá Maslák na halovém MS třetí zlato? 'Hlavní je postoupit do finále, potom je možné všechno,' říká

Číst článek

Ze počtu třinácti kvalifikovaných skokanech tak skončila na děleném desátém místě. Na základní výšce soutěže - 185cm - uspěla stejně jako další dvě soupeřky na druhý pokus. Na výšku následující, která byla o čtyři centimetry výše, už nestačila.

Před závody se Hrubá nechala slyšet, že by v Birminghamu ráda překonala svůj osobní rekord, který je na hodnotě 195cm. K takovémuto číslu se však ani nepřiblížila.

Suverénně soutěží prošla světová šampionka Lasickeneová, která vítěznou sérii prodloužila na 38 závodů. Čtyři skoky od 184 po 196 centimetrů jí stačily, aby po zlatu z roku 2014 získala další halový světový titul. Potvrdila to pak překonáním 201 cm na druhý pokus.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme