Juška znovu vylepšil český rekord v dálce. Na univerziádě skočil 831 centimetrů

Dálkař Radek Juška letos již podruhé zlepšil český rekord. Na Světové letní univerziádě na Tchaj-wanu skočil v kvalifikaci 831 centimetrů a svůj výkon z květnového Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově překonal o dva centimetry.

Tchaj-pej Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skokan do dálky Radek Juška skončil na mistrovství světa v Londýně desátý.

Skokan do dálky Radek Juška skončil na mistrovství světa v Londýně desátý. | Zdroj: Reuters

V letošních světových tabulkách se Juška posunul na dělené sedmé místo a je druhým nejlepším Evropanem za Rusem Alexandrem Meňkovem. Mistr světa z roku 2013 má na kontě o centimetr lepší výkon.

Čtyřiadvacetiletý český dálkař vstupoval do sezony s osobním rekordem 815 cm, který si výrazně vylepšil v květnu v Turnově, kde překonal 29 let staré české maximum Milana Mikuláše.

Dnešní kvalifikaci v Tchaj-peji zahájil Juška nepovedeným pokusem 715 cm. V druhé sérii skočil 777 cm, což by mu nakonec stačilo na postup do finále. Třetím skokem s ideální podporou větru 1,4 m/s dolétl až do rekordní vzdálenosti a jako jediný splnil kvalifikační limit 790 cm. V pondělním finále bude jasným favoritem.

Kvalifikaci Juška suverénně vyhrál také na nedávném světovém šampionátu v Londýně výkonem 824 cm. Ve finále na to ale nenavázal a skokem dlouhým 802 cm obsadil desáté místo.

Česká výprava je na univerziádě zatím bez medaile, soutěže skončí ve středu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme