‚Víc jsem toho odmarodila, než odtrénovala.‘ Sedmibojařka Cachová ukončila atletickou kariéru

Česká sedmibojařka Kateřina Cachová ukončila profesionální kariéru. Jednatřicetiletou sportovkyni trápily v posledních letech zdravotní problémy, což byl podle ní i důvod, proč se rozhodla dát atletice sbohem. Informaci přinesl web atletika.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Cachová

Kateřina Cachová | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Druhá nejlepší sedmibojařka české historie závodila za pražský klub USK. Svůj životní závod předvedla v roce 2018 na evropském šampionátu v Berlíně, kde ziskem 6400 bodů obsadila celkově šestou příčku.

Sedmibojařka Cachová si zlepšila osobní rekord, na mistrovství Evropy skončila šestá

Číst článek

O rok později však musela podstoupit operaci kolene, po které se sice vrátila do solidní formy a dokázala zvítězit na mistrovství Evropy družstev, čímž se kvalifikovala na mistrovství světa v atletice v katarském Dauhá, kde však skončila šestnáctá.

Olympijský sen

V roce 2020 ovládla domácí mítink v Plzni, ale z mistrovského závodu ji vyřadilo zranění. V následující sezoně se Cachová pokoušela uspět v boji o olympijské hry, ale kvůli dalším zdravotním komplikacím se sen o startu pod pěti kruhy v Tokiu rozplynul.

„V posledních dvou letech mě opakovaně zrazovalo zdraví. V podstatě jsem toho více promarodila, než odtrénovala, což bylo dost frustrující. Hnacím motorem pro mě byly olympijské hry v Tokiu, na které jsem se ovšem nemohla kvalitně připravit,“ popsala důvody svého rozhodnutí Cachová.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme