Keňa z atletické reprezentace vyřadila kvůli vysoké hladině mužských hormonů dvě atletiky

Keňa vyřadila kvůli novému pravidlu IAAF, které se týká atletek s přirozeně vyšší hladinou mužských hormonů, dvě závodnice z nominace na víkendový štafetový mítink World Relays. Regule, která vstoupila v platnost tento týden, zakazuje takovým atletkám závodit na tratích od 400 m po míli, pokud se nepodrobí léčbě.

Nairobi Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Caster Semenyaová

V boji proti pravidlu neuspěla jihoafričanka Caster Semenyaová (na snímku), případným problémům se chce nyní vyhnout keňská reprezentace | Foto: Arnd Wiegmann | Zdroj: Reuters

„Po zavedení tohoto pravidla nemůžeme riskovat a odcestovat s těmito dvěma atletkami,“ řekl sportovní ředitel keňského atletického svazu Paul Mutwii.

,Vždycky je cesta, jak věci vyřešit,‘ řekla Semenyaová po posledním závodě před zavedením nového pravidla

Číst článek

Z týmu pro neoficiální štafetové mistrovství světa v Jokohamě vypadly keňská šampionka na 100, 200 metrů a držitelka národního rekordu na 400 metrů Maximilla Imaliová a další čtvrtkařka Evangeline Makenaová. Krevní testy u obou odhalily příliš vysokou hladinu testosteronu.

Proti zavedení pravidla marně bojovala jihoafrická atletka Caster Semenyaová. Dvojnásobná olympijská vítězka v běhu na 800 metrů neuspěla minulý týden u arbitráže CAS v Lausanne s odvoláním a nové nařízení tak 8. května vstoupilo v platnost.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme