Holuša na republikovém mistrovství prohrál na pětce. Ogrodníková zvítězila v oštěpu

Český rekordman v běhu na 1500 metrů Jakub Holuša prohrál na mistrovství republiky v Kladně v závodě na 5000 metrů s Jakubem Zemaníkem. Nikola Ogrodníková jasně vyhrála oštěp. Rozběh na 400 metrů překážek absolvovala Zuzana Hejnová, pro kterou to byl první start od června. Čtvrtkař Pavel Maslák se postaral o nový rekord šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Nikola Ogrodníková na MČR v Kladně

Oštěpařka Nikola Ogrodníková na MČR v Kladně | Zdroj: ASC Dukla

Na Holušově dopoledním výkonu na stadionu Sletiště se podepsala únava ze soustředění a náročné cesty ze Švýcarska. „Včera jsem cestoval ze Svatého Mořice, byl jsem 13 hodin v autě, takže jsem měl dneska (v sobotu, pozn. red.) těžké nohy. Ani motivačně to nebylo úplně jednoduché. Jsem rád, že jsem se mohl tady doma proběhnout, ale nemůžu vyhrát všechno,“ řekl na svazovém facebooku. Se Zemaníkem prohrál o zhruba patnáct sekund.

Vítězně absolvovala rozběh dvojnásobná mistryně světa Hejnová, která kvůli potížím s kolenem přibližně měsíc nezávodila. V první den šampionátu zaběhla čas 56,72.

Rozběh vyhrál také čtvrtkař Pavel Maslák, jenž časem 45,66 sekundy vytvořil nový rekord českého šampionátu. Zaostal o pět setin za svým letošním maximem a úplně spokojený nebyl.

„Trenér mi říkal, že tady dobře fouká, že bych to mohl zkusit na ten čas do dvanáctky v evropských tabulkách. To se mi bohužel nepovedlo a zas mi to vzalo síly na zítřejší finále,“ řekl Maslák. K tomu, aby zaběhl potřebný čas 45,39, mu chyběla větší konkurence soupeřů a prý se i trochu změnily podmínky.

Oštěpařce Nikole Ogrodníkové stačil k očekávanému titulu první hod dlouhý 62,24 metru. Pak absolvovala ještě jeden pokus a soutěž ukončila. Jedenáctý český titul získal výškař Jaroslav Bába, jenž k tomu potřeboval překonat laťku ve výšce 214 centimetrů.

Tuzemský šampionát bude v Kladně pokračovat v neděli od 10.00. Nejatraktivnější disciplíny jsou na programu mezi 13. a 16. hodinou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme