Lépe jsem rozložila síly, říká Hejnová a chce zaútočit na triumf ve finále Diamantové ligy

Na mistrovství světa v Londýně skončila Zuzana Hejnová čtvrtá, dnešní mítink Diamantové ligy ale dokázala vyhrát a dokonce zaběhla svůj nejlepší sezonní čas, jež má hodnotu 54.18. O zklamání z umístění mimo stupně vítězů na světovém šampionátu i dalších závodech mluvila česká atletka pro Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Rozhovor Birmingham Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká atletka Zuzana Hejnová.

Česká atletka Zuzana Hejnová. | Zdroj: Reuters

Běželo se vám dnes ideálně? Výsledek by tomu odpovídal.
Závod to byl určitě těžký, po mistrovství světa se hlava nechce nechat přemluvit. Nakonec jsem se ale zkoncentrovala a mám z toho výsledku radost. Porazila jsem druhou z mistrovství světa, i když to byl těsný souboj, tak mě to potěšilo.

Co bylo oproti startu v Londýně jinak? Bylo to rozložení sil, kterých bylo dnes dost?
Bylo, v Londýně jsem se nechala unést atmosférou a diváky. Přepálila jsem to na začátku a v konci mi síly chyběly. Dneska jsem si řekla, že začnu volněji a budu to stupňovat do konce, a vyplatilo se to. Bohužel na mistrovství světa jsem to opravdu přepálila.

Je dnešní triumf alespoň malou náplastí na čtvrté místo na světovém šampionátu?
Radost z toho samozřejmě mám, ale víc by mě těšilo, kdyby se to povedlo tam a tady třeba ne. Zklamaná jsem pořád, mám ale před sebou ještě nějaké starty a věřím, že nakonec ta sezona bude úspěšná.

Hejnová ve svém sezonním maximu ovládla mítink Diamantové ligy v Birminghamu

Číst článek

Jak jste se na závod připravovala?
V téhle části sezony už se moc netrénuje, takže jsem spíše odpočívala. Teď mě čeká hned další závod za tři dny, takže toho moc natrénovat nejde, spíše jen odpočívat a nabírat síly.

Teď vás čeká Weltklasse v Curychu. 400 metrů překážek tam nepatří mezi diamantové disciplíny, jedná se ale o prestižní závod. Láká vás tedy i přesto, že v něm nejde o body do Diamantové ligy?
Už před Birminghamem jsem měla zajištěné finále, ale chtěla jsem si zazávodit. Cítím, že formu pořád mám a závodů jsem letos neměla tolik. Jsem hlavně ráda, že mě nic nebolí a můžu teď bez bolesti závodit. V Curychu je navíc vždycky skvělá atmosféra a organizace. Těším se tam, a i když je to mimo Diamantovou ligu, tak věřím tomu, že tam bude dobrá konkurence a závod bude stát za to.

Po Curychu vás už čeká finále Diamantové ligy v Bruselu, jak své šance vidíte tam?
Na to se soustředím nejvíc. Chci tam podat dobrý výkon, jelikož jsou nová pravidla a kdo zvítězí v bruselském finále, bude i celkovým vítězem Diamantové ligy. Na to bych ráda zaútočila.

Tomáš Kohout, jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme