Český funkcionář Varhaník se stal viceprezidentem evropské atletické asociace

Předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník byl na kongresu v Praze zvolen viceprezidentem evropské atletické asociace. Navázal tak na Karla Pilného, který byl místopředsedou asociace v letech 2011 a 2015. Jako předseda evropské atletiky bude pokračovat Nor Svein Arne Hansen, který byl jediným kandidátem na tuto funkci. Vykonává ji od roku 2015.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libor Varhaník (vlevo), Helena Fibingerová a Tomáš Janků ukazují medaile pro HME v Praze v roce 2015

Libor Varhaník (vlevo), Helena Fibingerová a Tomáš Janků ukazují medaile pro HME v Praze v roce 2015 | Foto: Jakub Marek

Varhaník zastává různé funkce v evropské asociaci od roku 1995. V posledních čtyřech letech byl členem Rady a výkonného výboru. Nyní se posunul do nejužšího vedení.

Ve volbě uspěl mezi šesti muži, kteří se ucházeli o dvě místopředsednická místa. To třetí muselo podle nových regulí připadnout ženě a obsadila ho Britka Cherry Alexandrová. Doplnil je Dobromir Karamarinov z Bulharska.

Kauza kolem dopingu drasticky poškozuje obraz atletiky, říká Libor Varhaník

Číst článek

Třiapadesátiletý Varhaník před volbami deklaroval, že chce ve vedení Evropské atletiky přispět k rozvoji mistrovství Evropy, podporovat základní pohybové návyky u dětí a posílit spolupráci mezi evropskými svazy, aby mohla Evropa silněji vystupovat směrem ke světové federaci IAAF.

Zvolena byla také nová Rada evropské atletické asociace. Včetně Alexandrové se do ní prosadilo pět žen, jednou z 13 řadových členek se stala i slovenská kandidátka Anna Kirnová, bývalá generální sekretářka národního svazu.

Volby byly nejvýznamnější součástí programu kongresu, který v pražském hotelu Hilton začal v pátek. V neděli se v Praze uskuteční první jednání nového vedení evropské asociace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme