VIDEO: Amatér uběhl Londýnský maraton v převleku za Big Ben, zasekl se až v cílové bráně

Slavný maraton v Londýně vyhrál v čase nad dvě hodiny Keňan Eliud Kipchoge. O téměř dvě hodiny později doběhl i 30letý Lukas Bates. Ten zaujal tím, že přes 42 kilometrů dlouhou trať absolvoval v kostýmu ikonické londýnské věže Big Ben a kvůli výšce svého převleku málem neproběhl cílem.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukas Bates z městečka Maidstone z hrabství Kent se chtěl zapsat Guinnessovy knihy rekordů a zaběhnout nejrychlejší Londýnský maraton v převleku za stavbu.

Amatérský běžec, který dřív v Londýně při maratonu dobrovolničil, se tentokrát přihlásil a přivezl si kostým věže Westminsterského paláce, která je po celém světě známá jako Big Ben.  

Eliud Kipchoge vyhrál Londýnský maraton v druhém čase historie. Nejrychlejší žena byla Brigid Kosgeiová

Číst článek

30letý maratonec si na trati závodu užíval zasloužené pozornosti, vždyť originál věže prochází rekonstrukcí a je schován pod lešením. Bates se i se svou konstrukcí dostal až k cíli, kde ovšem nastaly problémy.

96 metrů vysoká věž by cílovou branou neprošla určitě, jenže ani převlek, jehož věž trčela 1,5 metru nad Batesovu hlavu, se do slavobrány nevešel. Běžec to několikrát zkusil znovu, ale nakonec mu museli pomoct ostatní běžci a pořadatelé. Do cíle se tak dostal v pozici šikmé věže v Pise.

A ani světové maximum nepadlo. 42,195 kilometru pokořil za 2 hodiny a 54 minut. Rekord v převleku za stavbu je o 20 minut rychlejší.

Londýnský maraton vyhrál v druhém čase historie 2:02:37 světový rekordman Eliud Kipchoge z Keni. Čtyřiatřicetiletý olympijský vítěz si v ulicích britské metropole připsal rekordní čtvrté vítězství. Hvězdný domácí vytrvalec Mo Farah doběhl pátý, závod žen vyhrála Keňanka Brigid Kosgeiová.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme