Mílař Holuša po vítězném semifinále: Mohl jsem šetřit síly, ale vidina vítězství byla lákavá

Za svou kariéru posbíral několik velkých úspěchů, ale vždy jen v hale. Teď se atlet Jakub Holuša dostal v Londýně do finále venkovního mistrovství světa. Navíc nejrychlejším semifinálovým časem.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mílař Jakub Holuša dobíhá do cíle semifinálového běhu jako první.

Mílař Jakub Holuša dobíhá do cíle semifinálového běhu jako první. | Foto: ASC Dukla

Do cílové rovinky přitom vbíhal s mírným odstupem na nejlepší mílaře. Opět téměř zaplněný olympijský stadion hnal hlavně domácího Brita O’Harea, ale i kolem něj se Jakub Holuša jako zkušený mazák v cílové rovince prosmýkl.

Přehrát

00:00 / 00:00

V neděli od 21:30 čeká mílaře Jakuba Holušu finále na mistrovství světa v Londýně

S radostným gestem nakonec proťal cílovou čáru jako první. „Byl jsem zavřený. Čekal jsem, jestli se podél mantinelu udělá místo. Trochu jsem si pomohl rukou,“ komentoval pro Radiožurnál boj v závěrečných metrech. „Najednou jsem viděl, že postoupím a Keňan trochu uhnul. Mohl jsem šetřit síly, ale nedalo mi to a chtěl jsem vyhrát,“ řekl.

Halového vicemistra světa čeká v neděli jeho první venkovní finále. Přestože má Holuša trochu v hlavě loňskou diskvalifikaci z evropského šampionátu v Amsterdamu, nekompromisních soubojů plných loktů a krvavých nohou se nevyhýbá.

„Jsem zvíře, tohle neřeším. Kdyby byla vyhrocená situace, jdu do ní znovu,“ povídal. Už postupem do finále si tak devětadvacetiletý atlet splnil se. Na něj chce navázat i v souboji o medaile. „Od třístovky jsem mohl běžet rychleji, měl jsem rezervu,“ hlásil Holuša.

Věří tedy, že síly do finále si schoval. Bude je potřebovat, v neděli se postaví na start finálového běhu na 1500 metrů a bude bojovat o medaili z venkovního mistrovství světa.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme