Atletický šampionát před plným stadionem. ‚Nařízení hygieny i policie jsme dodrželi,‘ říká pořadatel

Atletka Barbora Malíková zaběhla na mistrovství republiky juniorský rekord na čtvrtce a slyšela velký potlesk. Tamní stadion byl plný diváků, které na své sociální sítě vyfotil předseda atletického svazu Libor Varhaník. Fotbaloví fanoušci se rázem začali ptát, proč může být kolem tartanového oválu tolik lidí, zatímco fotbal je mnohem více hlídaný.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství ČR v atletice v Plzni. V běhu na 200 metrů zvítězil Jiří Polák (vlevo) před Janem Velebou (uprostřed)

Mistrovství ČR v atletice v Plzni. V běhu na 200 metrů zvítězil Jiří Polák (vlevo) před Janem Velebou (uprostřed) | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Jsem si toho vědom. Od té naší nově vybudované kavárny, kterou máme na hřišti, to vypadá, že je tam deset tisíc lidí,“ řekl Radiožurnálu Miloslav Plašil, předseda pořádajícího Atletického klubu Plzeň. Klubu sídlícího na stadionu s tribunou pro maximálně 850 diváků.

Přehrát

00:00 / 00:00

O víkendové atletické mistrovství republiky v Plzni byl velký divácký zájem. Více v příspěvku Martina Charváta

„Řady máme tak daleko od sebe, že podle stanoviska hygieny a policie nebylo nutné sedět ob řadu. Sektory byly oddělené tak, aby každý měl své občerstvení i sociální zařízení. Nemohly se promíchat,“ vysvětlil Plašil nařízení, která si klub předem vyjednal s Krajskou hygienickou stanicí a přislíbil jí dodržení kvóty maximálně dvou tisíc lidí na celou akci.

To si v sobotu i v neděli přišla na mistrovství republiky ověřit policie. „Plzeňští policisté dohlíželi na dodržování veřejného pořádku po celou dobu konání mistrovství. Akci navštívilo téměř dva tisíce lidí a vše proběhlo bez narušení veřejného pořádku,“ řekla mluvčí policie Ivana Jelínková.

‚Když jsem viděla čas v cíli, tak jsem měla slzy v očích.‘ Čtvrtkařka Malíková se blýskla rekordem

Číst článek

Kvótu dvou tisíc lidí se pořadatelé snažili udržet i za cenu toho, že nakonec do areálu několik diváků nepustili. Předem věděli počet přihlášených atletů a jejich trenérů a na základě toho dali vstupenky do předprodeje. Pár jich nechali pro ty, kteří si je chtěli koupit na stadionu.

„Byly na to vydány očíslované vstupenky, pásky. Zájem byl tak velký, že jsme pak museli lidi v neděli odmítat. Tak samozřejmě odešli,“ dodal Plašil k divácky i atleticky úspěšnému národnímu šampionátu.

Delighted to see big crowds back enjoying athletics on day 1 of the @Česká atletika National Championships today

21:21 – 08. 08. 2020

14 122

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme