Nechala jsem se strhnout atmosférou a rozběhla to moc rychle, litovala Hejnová

Stejně jako loni na olympijských hrách v Riu si Zuzana Hejnová doběhla na mistrovství světa v Londýně pro nepopulární čtvrté místo. Ani její nejlepší letošní čas 54, 20 sekundy jí na medaili v závodě na 400 metrů překážek nestačil. Po dvou světových titulech tak zažívá zklamání, přestože na vrchol letošní sezony odjížděla až s šestým nejlepším výkonem z celého startovního pole.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová na mistrovství světa v Londýně

Zuzana Hejnová na mistrovství světa v Londýně | Zdroj: Reuters

„Pojď, Zůzo, pojď!“ Hlas trenérky Dany Jandové se rozléhal do ticha těsně před startem finále a Zuzana Hejnová věřila, že by mohla završit svůj zlatý hattrick.

Opět zaplněný stadion, který hnal hlavně domácí Doylovou, pak vyhecoval i českou atletku, která na své poměry začala hodně zostra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zuzana Hejnová skončila na mistrovství světa čtvrtá.

 „Nechala jsem se strhnout atmosférou. Rozběhla jsem to moc rychle a na konci mi chyběly síly. Určitě jsem měla na to běžet rychle a prát se o medaili, ale prostě jsem to přepálila,“ řekla Radiožurnálu.

Navíc se oproti semifinále výrazně zlepšila Američanka Carterová, ta nakonec vybojovala titul a porazila také favorizovanou krajanku Muhammadovou ve výborném čase 53,07.

„Běžela dobře. Věděla jsem, že když to trefí a vyjde jí to, tak poběží rychle. Určitě jí teď nahrávaly podmínky,“ mluvila Zuzana Hejnová o relativně teplém letním večeru, který byl ve velkém kontrastu s tím předešlým.

Každopádně ale nechtěla svádět čtvrté místo na počasí a na závodech v Londýně našla i pozitivní věci. „Myslím, že nakonec jsem byla připravená hodně dobře, takže v podstatě musím být spokojená. Dana se mnou poslední dva měsíce udělala velký kus práce. Kdybych to nezměnila, tak nebudu ani ve finále, to jsem si na sto procent jistá,“ vysvětlila Hejnová.

A tou změnou myslí květnový odchod od německého trenéra Falka Balzera. Jestli bude i dál Dana Jandová, která se stará hlavě o mládež, pokračovat ve spolupráci s elitní světovou překážkářkou, zatím jasné není.

„Samozřejmě bych ještě chtěla pokračovat a u nikoho jiného trénovat nechci, takže nic jiného jí nezbude,“ věří, Zuzana Hejnová, že do další sezony ji opět povede Dana Jandová.

Jakub Marek, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme