Nejrychlejší Češka na čtvrtce. Barbora Malíková je nejenom dorosteneckou mistryní světa

Česká atletka už se vrátila z Keni, kde na dorosteneckém mistrovství světa dokázala ovládnout závod na 400 metrů. Kromě zlaté medaile si odváží také nejlepší čas v českých letošních tabulkách. Sama běžkyně doufá, že jednou bude jako Zuzana Hejnová nebo Denisa Rosolová.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Malíková se zlatou medailí v keňském Nairobi

Barbora Malíková se zlatou medailí v keňském Nairobi | Foto: Facebook Jsem atlet

Z výpravy českých sportovců, která se vrátila z keňského Nairobi, je Barbora Malíková na první pohled jasně nejmenší. A byla i benjamínkem zájezdu.

Kdyby se narodila o dva dny později, startovala by letos ještě za starší žáky. I přesto si mohla po návratu dovolit hodnocení svých skvělých výkonů.

„Národní i osobní rekord a titul. Strašně jsem se překvapila. Myslela jsem si, že to bude ten národní, ale takový rozdíl jsem nečekala. Jsem strašně ráda,“ řekla Radiožurnálu.

Národní dorostenecký rekord 52,74 sekundy zařadil čerstvou absolventku základní školy v Opavě na první místo letošních českých tabulek. V přímém souboji si na Zuzanu Hejnovou nebo Denisu Rosolovou zatím nevěří.

„Ani náhodou. Přeci jenom ony běhají 400 metrů překážek. Když jdou tu hladkou čtvrtku, tak to berou spíše tréninkově. Chtěla bych si s nimi ale někdy zaběhnout,“ popisuje svoje sny čerstvá dorostenecká mistryně světa.

„Přímo k nim nevzhlížím, ale ženou mě dopředu. Jsem strašně ráda, že i pogratulují a popřejí hodně štěstí. Doufám, že budu někdy jako ony," věří česká dorostenka.

#JsemAtlet

Příspěvek sdílený Česká atletika (@czatletika),

Otázkou ovšem je, v jaké disciplíně. Tížit si čtyřstovku překážkami láká Barboru Malíkovu asi tolik, jako zůstat u její další silné disciplíny - osmistovky.

„Já se překážek strašně bojím. Jednou bych je možná chtěla zkusit. Já spíš nemám ráda osmistovku. Ony jsou to přeci jenom dvě kolečka a jsou rychlá. Čtvrtka mi vyhovuje. Jedno kolečko a nějak to dopadne,“ popisuje svoji disciplínu.

Mimo ovály svěřenkyni trenérky Jany Gellnerové baví kreslení. Na střední škole se bude věnovat architektuře. Do povědomí veřejnosti se však plánuje dostat jako atletka.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme