Oštěpař Veselý opouští skupinu Jana Železného, trénovat se bude sám

Oštěpař Vítězslav Veselý už v příští sezoně nebude svěřencem Jana Železného. Mistr světa z roku 2013 a absolvent oboru trenérství na FTVS se rozhodl, že svou přípravu povede sám.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpař Vítězslav Veselý v Londýně

Oštěpař Vítězslav Veselý v Londýně | Zdroj: Reuters

„Nést plnou zodpovědnost za vlastní trénink mě vždycky lákalo, je to pro mě nová výzva. Rozešli jsme se po dohodě a v dobrém. Chci v kariéře pokračovat a dohodli jsme se, že to zkusím sám,“ řekl ke své další kariéře Vítězslav Veselý.

Česká premiéra: čtyři zástupci v jedné disciplíně. Jsem nervóznější, říká trenér oštěpařů Železný

Číst článek

Oštěpařský mistr světa z roku 2013 dokončil na FTVS studium trenérství a rozhodl se, že bude svým prvním svěřencem. Od nové sezony tak opouští tréninkovou skupinu Jana Železného.

„Honzovi děkuji za všechno, co pro mě udělal, dovedl mě až na vrchol a dal mi možnost plnit si sportovní sny. Velký dík patří i celé tréninkové skupině,“ dodal oštěpař.

Letos by chtěl čtyřiatřicetiletý bronzový medailista z OH 2012 startovat na mistrovství Evropy v Berlíně a soupeřit tam s nejlepšími. Na třech předchozích evropských šampionátech získal Veselý zlato a dvě stříbra.

„Jsem připravený mu poradit, když bude potřebovat. Dohodli jsme se tak, že se může kdykoli ozvat,“ okomentoval situaci světový rekordman a trenér Jan Železný. V jeho skupině zůstávají další dvě špičkoví čeští oštěpaři Jakub Vadlejch a Petr Frydrych.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme