Oštěpaři na Julisce zářili. Špotákovou výhra překvapila, Vadlejch velebil přípravu

Hod oštěpem patří i letos mezi výstavní české atletické disciplíny. Potvrdily to výsledky prestižního Memoriálu Josefa Odložila v Praze, kde se mezi muži i ženami radovali domácí závodníci. Jakub Vadlejch ukázal, že je momentálně jedním z nejstabilnějších oštěpařů na světě a Barbora Špotáková potvrdila, že s ní i v 35 letech musejí soupeřky počítat.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková

Oštěpařka Barbora Špotáková | Zdroj: ČTK

Při každém z šesti pokusů Barbory Špotákové solidně zaplněná tribuna na Julisce zašuměla a k pozitivním emocím měli fanoušci důvod. Hned pětkrát přehodila dvojnásobná olympijská vítězka 60 metrů a už chyběl jen pokus, který by ulétl za 65 metrů, což je hranice světové extratřídy. Zkušené české oštěpařce se podobný hod sice nepovedl, ale i tak odcházela ze stadionu s úsměvem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští oštěpaři si pochvalovali formu na Julisce

„Nečekala jsem, že tady vyhraju. Taťána (Chaladovičová – pozn. red.), která v Eugene házela k 65 metrům, měla tentokrát obvázané rameno, tak jsem vycítila šanci," komentovala pro Radiožurnál své vystoupení na Julisce Špotáková. Její nejdelší hod doletěl do vzdálenosti 62 metrů a 88 centimetrů. Zmiňovaná suverénka posledního závodu Diamantové ligy Běloruska Chaladovičová skončila až třetí.

Špotáková přesto byla i trochu nespokojená, protože chtěla hodit o trochu dále. Energii jí v Praze dodávala podpora blízkých. „Mám s sebou kamarády i všechny talismany. Prostě věřím na tuhle energii, že mi nějak pomáhá," podívala se na korály na levém zápěstí.

Skvěle se na stadionu Dukly dařilo i Nikole Ogrodníkové, která vylepšila svůj osobní rekord na 62 metrů a 24 centimetrů. Hlavně je ale další českou oštěpařkou, která se nominovala na srpnové mistrovství světa v Londýně. Tam už s jistotou vyrazí i Jakub Vadlejch, který hodem 87 metrů a 21 centimetrů potvrdil, že patří mezi absolutní světovou špičku.

„Jsem spokojený. Je vidět, že příprava proběhla skvěle. Samozřejmě, že kdybych si udělal osobáček, tak by mi to nevadilo. Nicméně 87 metrů by byl ještě loni můj nejlepší výkon," povídal před náročným týdnem oštěpař Vadlejch, kterého čeká nabitý program v podobě čtvrteční Diamantové ligy v Římě a nedělního republikového šampionátu v Třinci.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme