Pavel Maslák postoupil do semifinále běhu na 400 metrů, dál jdou i další tři Češi

Čtvrtkař Pavel Maslák postoupil do semifinále druhým místem ze svého rozběhu. Díky času postupuje Patrik Šorm. Na trati 60 metrů uspěla v rozběhu Klára Seidlová a také Lada Vondrová na čtvrtce.

Birmingham/Velká Británie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák při svém rozběhu

Pavel Maslák při svém rozběhu | Zdroj: ČTK

Pavel Maslák, který na šampionátu obhajuje vítězství ze dvou posledních mistrovství, nezačal svůj běh nejlépe. Až v posledních metrech se dokázal dostat na druhou postupovou pozici.

„Já si myslím, že to určitě přichází, protože kdybych takhle špatně takticky běžel v sezoně, tak bych určitě nedoběhl na druhém místě a neběžel bych za 46,80. To není super čas, ale já jsem běžel dvě zatáčky v druhé dráze, takže se mi to prodloužilo o nějakých pět šest metrů. Myslím si, že to není úplně špatný, jen to musím lépe zvládnout takticky,“ řekl Radiožurnálu po závodě Maslák.

Víc než kuriózním způsobem se do semifinále dostal čtvrtkař Patrik Šorm. Po ulitém startu třetího rozběhu a vyloučení jednoho ze závodníku byli vyloučeni i zbývající čtyři běžci. Šorm tak postoupil časem 46,99 sekundy.

Klára Seidlová se ve svém rozběhu nejkratšího sprintu nevešla do první trojice postupujících, ale její čas 7,30 vteřiny stačil na postup.

Na první mezinárodní seniorské akci se představila Lada Vondrová a premiéra to byla úspěšná. Ve svém běhu skončila čtvrtá, její čas byl ale posledním dostačujícím pro postup, a tak se Vondrková představí i večer v semifinále.

bor, mau Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme