Petr Svoboda se do finále na 60 metrů překážek nepodívá, mužská štafeta doběhla předposlední

Český překážkař Petr Svoboda se do finále na halovém světovém šampionátu nedostal. Vypadl ve třetím semifinálovém běhu, kde doběhl jako čtvrtý. Do finále postupovali první dva závodníci. Na závěr programu se představila ještě mužská štafeta na 4x400 metrů, která doběhla jako pátá z šesti kvartet.

Tento článek je více než rok starý.

Birmingham/Velká Británie (Aktualizováno: 18:38 4. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Svoboda

Petr Svoboda | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Český překážkář se představil ve třetím semifinálovém rozběhu ve třetí dráze. Svoboda měl pomalejší start a celý závod byl na třetím až čtvrtém místě. Do cíle doběhl jako čtvrtý a ani jeho čas 7,64 na postup nestačil.

Jeden z největší favoritů Pascal Martinot-Lagarde běžel stejně jako Svoboda ve třetím běhu a skončil druhý. Do finále se dostali nejrychlejší dva z každého semifinále a poté dva nejrychlejší na čas. Finále 60 metrů překážek se poběží od 18:00 českého času.

Česká štafeta, za kterou finišoval Pavel Maslák, doběhla na pátém místě, když se ve finále představilo celkem šest štafet. Češi dokázali porazit čtveřici z Velké Británie.

Překvapivými vítězy se stali Poláci, když jejich finišmen Jakub Krzewina přesprintoval hlavní favority z USA, konkrétně Vernona Norwooda.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme