Boj se soupeři i s velkým vedrem. Mladí atleti se utkali o Pohár rozhlasu

Někteří z nich možná budou za pár let vozit medaile z olympijských her nebo evropských a světových šampionátů, v úterý se ale mladí atleti z celé republiky utkali o Pohár rozhlasu. Finále 51. ročníku tradiční atletické soutěže základních škol hostila Plzeň. Kromě soupeřů se museli mladí závodníci vypořádat i s velkým vedrem.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Medaile pro vítěze Poháru rozhlasu v atletice

Medaile pro vítěze Poháru rozhlasu v atletice | Zdroj: poharrozhlasu.cz

„Máme ohromnou radost, protože jsme to nečekali, jsme hodně šťastní,“ řekl Radiožurnálu David Kožíšek ze 6. Základní školy v Mladé Boleslavi. Po slavnostním vyhlášení letošního Poháru rozhlasu měl i přes velké vedro důvod k radosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladí atleti ze základních škol z celé republiky změřili síly na 51. ročníku tradičního Poháru rozhlasu. Více si poslechněte v reportáži Václava Rokyty.

Družstvo jeho školy ovládlo v republikovém finále kategorii mladších žáků, k čemuž sám David pomohl výborným výkonem ve skoku do výšky.

„Kromě výšky se nám hodně povedl také kilometr a ostatní byl takový průměr, takže super. Počasí pro mě bylo ideální, s tím jsem spokojený,“ dodal mladý atlet, že ani třicetistupňové vedro děvčatům a chlapcům při atletických závodech nevadilo.

Letošní patron Poháru rozhlasu, vicemistr světa v hodu oštěpem Jakub Vadlejch, by si sám dokonce takové počasí přál při závodech častěji.

„Osobně zbožňuju teplo a myslím, že i tady mladí. Myslím si, že vedro nikdy neublíží. Možná kdyby špatně pili nebo se nedostatečně hydratovali, ale pokud atlet nic nepodcení, tak teplo dostane svaly do úplně jiné dimenze,“ vysvětlil účastník dvou olympijských her.

Nejlépe se s nástrahami úmorného vedra kromě mladoboleslavské 6. ZŠ vypořádaly Základní škola Ing. Plesingera-Božinova z Neratovic, Základní škola Porubská z Ostravy a Základní škola Englišova z Opavy, které ovládly jednotlivé kategorie letošního finálového klání.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme