Polák nechtěl platit startovné. Pro medaili z půlmaratonu si doběhl se zfalšovaným číslem

Polský internet pobouřil případ z amatérského půlmaratónu ve městě Kielce, kde si pro medaili doběhl závodník se zfalšovaným číslem na tričku. Nechtělo se mu totiž zaplatit startovné. Podvod ale vyšel náhodou najevo, informovala televize TVN 24.

Kielce/Polsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodník Pawel nechtěl platit startovné, tak si na půlmaraton v Kielce zfalšoval startovní číslo.

Závodník Pawel nechtěl platit startovné, tak si na půlmaraton v Kielce zfalšoval startovní číslo. | Foto: repro tvn24.pl

Startovné bylo odstupňované podle toho, jak brzy se zájemce do závodu přihlásil, a tak sahalo od prosincových 40 zlotých po 150 zlotých přímo v den běhu (zhruba od 250 do 950 Kč). Na oplátku pořadatelé zajišťovali občerstvení a lékařskou péči na trati, jakož i upomínku v cíli.

Podvod vyšel najevo poté, co se po závodě ozval pořadatelům závodník, který poctivě zaplatil a běžel se stejným číslem 944, jaké použil i podvodník. Pořadatelé nad záležitostí nemávli rukou, ale pustili se do pátrání. Při procházení fotografií z různých běhů objevili snímek hříšníka, který se do tohoto závodu ještě řádně zapsal, a tak získali na něj kontakt.

"Běhat si můžu, kde chci a kdy chci, a mám právo nosit na sobě, co chci," tvrdil odhalený podvodník. Podle pořadatelů neprojevil ani "kapku lítosti".

Názor změnil až poté, co se pořadatelé rozhodli celý příběh i s jeho vyobrazením zveřejnit - a veřejnost "lakomého chytráka" odsoudila. "Zatelefonoval a omluvil se za to, co udělal. Dohodli jsme se, že zaplatí 150 zlotých jako odškodnění a že zveřejníme jeho omluvu," konstatovala Kinga Hansová ze sdružení, které běh pořádalo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme