Pražský maraton v květnu nebude, organizátoři přesunuli termín až na říjen

Pražský maraton se kvůli nepříznivé pandemické situaci nepoběží na konci května, jak se původně plánovalo, ale až 10. října. Organizátoři seriálu RunCzech na 30. května chystají maraton pro elitní běžce, kteří by mohli na poslední chvíli splnit limit pro olympijské hry v Tokiu. Součástí závodu by mohlo být i mistrovství republiky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

běžci

běžci | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Závod pro několik tisíc běžců je za dva měsíce nereálný. „Vzhledem ke stále velmi složité pandemické situaci bohužel není možné zorganizovat tak veliký a prestižní závod v tradičním květnovém termínu. Neustále ale sledujeme epidemiologickou situaci, zůstáváme optimisty a jako vhodný termín pro letošní Volkswagen Marathon Praha jsme zvolili neděli 10. října,“ uvedl v tiskové zprávě člen pořadatelského týmu Tomáš Coufal.

Na říjen organizátoři posunuli maraton i loni, tehdy však koronavirová situace v Česku ani podzimní termín neumožnila.

Vytrvalci usilující o účast na OH v Tokiu ale na říjen čekat nemohou, kvalifikační období skončí 31. května.

Pro elitu se proto plánuje maraton na 30. května, uvedli pořadatelé na dotaz ČTK. Přesný formát tohoto závodu by měli zveřejnit v polovině dubna.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme