Amatérští běžci letos v Praze síly nepoměří. Maraton a další velké akce byly zrušeny

Milovníci velkých tuzemských běžeckých závodů mají pro letošek po sezoně. Kvůli koronaviru se totiž v Praze nepoběží maraton, půlmaraton ani desetikilometrová Grand Prix. Organizátoři RunCzech to v úterý oficiálně oznámili na sociálních sítích.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

běžci

běžci | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Organizátoři elitních českých běžeckých závodů stále připravují regionální půlmaratony v Ústí nad Labem, Olomouci, Karlových Varech a Českých Budějovicích a krosový závod Liberec Nature Run, které jsou naplánovány v září a říjnu.

Koronavirus boří sny i amatérům. ‚Naběhal jsem tisíc kilometrů,‘ mrzí maratonce z Prahy

Číst článek

Opatření proti šíření koronaviru se sice postupně uvolňují, ale pořádání masových běžeckých závodů pro tisíce závodníků, které sledují další tisíce fanoušků v ulicích, je stále nereálné. Kvůli tomu byly zrušeny i velké světové maratony v Bostonu, New Yorku a Berlíně.

Prymulova předpověď

Naplnila se tak slova epidemiologa Romana Prymuly, který koncem dubna v rozhovoru pro Radiožurnál uvedl, že si velké akce podobného typu s takovým počtem účastníků vůbec představit.

V Česku se i větší běžecké akce pro více než tisícovku účastníků konají, ale závodníci bývají rozděleni do několika startovních vln, aby se nepotkávali.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme