Pražský půlmaraton ovládl Keňan Kimeli, Vrabcová Nývltová překonala český rekord

Pražský půlmaraton ovládli Keňané, nejrychlejší byl 22letý Benard Kimeli, který doběhl za 59 minut a 47 sekund. Pod hodinu se dostali další dva závodníci. Mezi ženami vládla další Keňanka Joan Mellyová, Eva Vrabcová Nývltová zvládla finiš v českém rekordu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz Pražského půlmaratonu Benard Kimeli

Vítěz Pražského půlmaratonu Benard Kimeli | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Loňský vítěz 10kilometrového závodu v Praze Benard Kimeli byl součástí 7členné keňské skupiny, která soupeřila o vítězství. Od svých soupeřů se utrhl zhruba kilometr před cílem a do cíle za Mánesovým mostem doběhl v čase 59 minut a 47 sekund.

Vrabcová Nývltová se těší na sluníčko, půlmaraton poběží zřejmě naposledy přes Libeňský most

Číst článek

Jeho náporu v závěru neodolali další Keňané. Druhý Geoffrey Yegon i třetí Peter Kwemon se ale také se svým časem dostali pod hodinu.

Nejlepším z Čechů byl 18 Jiří Homoláč, který měl v plánu běžet pod hodinu a 3 minuty. To se mu nakonec o 93 sekund nepodařilo.

Mezi ženami chtěla Joan Mellyová útočit na neoficiální světový rekord Joyciline Jepkosgeiové z Valencie. Většinu tratě se Keňanka držela stanovených mezičasů, nejlepší výkon všech dob ale nakonec o 13 sekund odolal. Mellyová doběhla za hodinu 5 minut a 4 sekundy.

O necelých 6 minut za vítězkou doběhla Eva Vrabcová Nývltová, která výkonem jedna hodina, 11 minut a jedna sekunda překonala 24 let starý český rekord.

„Vůbec bych tomu před startem nevěřila, ale manžel to tvrdil,“ smála se v cíli pro Českou televizi Eva Vrabcová Nývltová, která si osobním rekordem spravila náladu po nepovedeném vystoupení na mistrovství světa.

Pražský půlmaraton:
Muži: 1. Kimeli 59:47, 2. Yegon 59:56, 3. Kwemoi (všichni Keňa) 59:58, ...Homoláč 1:04:33, Fejfar 1:07:18, Edlman (všichni ČR) 1:09:26.
Ženy: 1. Mellyová 1:05:04, 2. Kipkiruiová (obě Keňa) 1:06:09, 3. Degefaová (Et.) 1:08:10, ...Vrabcová Nývltová 1:11:01 - český rekord, Dvořáková 1:16:55, Kamínková (všechny ČR) 1:18:35.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme