Šest centimetrů od medaile. Dálkař Juška obsadil na halovém mistrovství Evropy pátou příčku

Dálkař Radek Juška byl na halovém mistrovství Evropy šest centimetrů od medaile. Předvedl svůj nejlepší výkon sezony 794 centimetrů a obsadil páté místo. Třetí halový evropský titul za sebou získal olympijský šampion Miltiadis Tentoglu z Řecka, jenž hned prvním pokusem skočil 830 centimetrů.

Tento článek je více než rok starý.

Istanbul (Aktualizováno: 11:29 5. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Juška

Radek Juška | Zdroj: Reuters

Osm let po stříbru na HME v Praze útočil Juška v Istanbulu na další cenný kov. Za Tentogluem a Švédem Thobiasem Montlerem, který se dostal na 819 centimetrů, se bojovalo o bronz.

‚Nečekal jsem, že na postup bude potřeba tolik.‘ Juška skočil 786 centimetrů, přesto se o finále bál

Číst článek

Zkušený český reprezentant, jenž závodil na šampionátu díky divoké kartě svazu, měl v úvodu navrch. Na třetí místo se dostal ve druhé sérii díky 785 centimetrů, ve čtvrté se pak o devět centimetrů zlepšil.

Z medailové pozice ho ale v páté sérii osmimetrovým skokem odsunul Rumun Gabriel Bitan a pak se před něj dostal ještě Bulhar Božidar Sarabojukov (797). Juška útočil, ale daleký závěrečný pokus byl s přešlapem.

„Bojoval jsem hlavně s tím, abych vůbec vstal. Nejsem úplně ranní ptáče, což asi skoro nikdo. Začátek soutěže byl v čase, co trénujeme doma, sice máme dvouhodinnový posun, ale když to není dlouhodobější, tak to není problém,“ svěřil se Juška Radiožurnálu Sport.

Vícebojař Ondřej Kopecký i na překážkách zaostal za svým potenciálem, výkonem 8,15 metru se zařadil v této disciplíně na sedmou příčku a průběžně udržel osmou pozici. V neděli dopoledne ještě čeká vícebojaře skok o tyči, který by měl být Kopeckého silnou disciplínou.

jam, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme