Radek Juška nedokázal zopakovat výkony z kvalifikace. Ve finále skončil desátý

Český dálkař, který ovládl kvalifikaci, nedokázal svůj výkon zopakovat. Ve finále skočil nejlépe 802 centimetrů a skončil desátý.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Juška při finále dálky

Radek Juška při finále dálky | Zdroj: Reuters

Český dálkař Radek Juška nedokázal na mistrovství světa v Londýně ve finále zopakovat skvělý výkon z páteční kvalifikace. Ani jeden ze tří pokusů nebyl podle jeho představ.

Neprošel do užšího finále a 802 centimetrů z druhé série stačilo jen na desáté místo. Na medaili by přitom potřeboval skok na úrovni svého českého rekordu 829 cm.

„Je to dost nadupané, ale myslím, že to bylo hratelné. Já jsem chtěl skákat, což byla chyba. Tomu se snažíme vždycky vyvarovat, protože, když člověk chce, tak to potom většinou kazí," komentoval po závodě pro Radiožurnál svůj výkon Juška.

V hodu diskem se zlato z mistrovství světa po dvanácti letech vrací do Litvy. Nástupcem dvojnásobného olympijského vítěze Virgilijuse Alekny se stal Andrius Gudžius. Favority zaskočil ve druhé sérii, když si vylepšil osobní rekord o šedesát centimetrů a výkon 69,21 m už nikdo nepřekonal.

Šestadvacetiletý Gudžius o dva centimetry předstihl lídra letošních tabulek Švéda Daniela Stahla, který jako jediný letos přehodil 70 metrů. Bronz získal překvapivě Američan Mason Finley. Němec Robert Hartig, který před pěti lety v Londýně získal olympijské zlato, vyšel naprázdno, stejně jako obhájce titulu Polák Piotr Malachowski.

Běh žen na 10.000 m vyhrála v sólovém závodě světová rekordmanka a olympijská vítězka z Ria de Janeiro Almaz Ayanaová z Etiopie. Už v polovině trati utekla soupeřkám a v cíli měla více než třičtvrtěminutový náskok.

Definitivně tak převzala štafetu nejlepší světové vytrvalkyně od své krajanky Tiruneš Dibabaové, která desítku vyhrála třikrát na MS a dvakrát na olympiádě. Dnes svou kariéru ve 32 letech uzavřela stříbrnou medailí.

ČTK, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme