Šebrle prosí veřejnost o pomoc. Bývalý desetibojař vypsal odměnu za nalezení ztracené medaile

Někdejší světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle nabízí 100 tisíc korun tomu, kdo mu pomůže najít jeho ztracenou zlatou medaili z olympijských her v Aténách. Cenná trofej se mu ztratila v roce 2016 a od té doby po ní marně pátrá.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle

Roman Šebrle | Zdroj: Reuters

„Pro mě má hodnotu velkou, ale pro toho, kdo ji našel či najde, je zcela bezcenná, protože je v Česku jediná a všichni vědí, že je moje, že jsem ji ztratil. Proto vyzývám poctivého nálezce, ať mi ji přinese do televize Prima, čekám na něj s velkou radostí a odměnou 100.000 korun. To je mnohonásobně víc, než je hodnota kovů, ze kterých je vyrobena. A v té své radosti se ho ani nebudu ptát, kde ji ten šťastlivec našel,“ uvedl Šebrle v tiskové zprávě.

Světový rekord v desetiboji padl. Francouz Mayer zlepšil jeho hodnotu na 9126 bodů

Číst článek

Mistr světa z roku 2007 a také dvojnásobný evropský šampion za svoji bohatou kariéru vybojoval celkem osmnáct medailí. Stal se také prvním atletem, kterému se v desetiboji podařilo překonat hranici 9000 bodů.

Šebrlemu se medaile ztratila v květnu v roce 2016, když ji přinesl ukázat na turnaj středoškolských družstev v golfu ve Mstěticích, jak tehdy informoval web isport.cz. Ztrátu pak nahlásil i na policii.

„Ve středu odpoledne jsme přijali oznámení o ztrátě olympijské medaile s tím, že ji majitel zapomněl na toaletě, a když se pro ni vrátil, už tam nebyla. Událost vyšetřujeme jako zatajení věci,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Pětačtyřicetiletý olympionik slíbil odměnu bezprostředně poté, co se mu ztratila, ale na příslib společné večeře a knihy s osobním věnováním nikdo nereagoval. Třeba bude mít více štěstí teď, když vyhlásil finanční odměnu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme