Sedmibojařka Klučinová je v Kladně blízko českému rekordu, hlavní motivací je ale limit na mistrovství světa

Atletka Eliška Klučinová je zatím nejvýraznější postavou mezinárodního vícebojařského mítinku v Kladně. Česká sedmibojařka, kterou v posledních měsících trápila zranění, po prvním dnu vede a navíc je blízko i vlastnímu českému rekordu. Hlavní motivací je pro ni ale limit na mistrovství světa v Londýně. Po závodě ji vyzpovídal reportér Radiožurnálu Jakub Marek.

Rozhovor Kladno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká sedmibojařka Eliška Klučinová

Česká sedmibojařka Eliška Klučinová | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Eliško, ani to nevypadlo, že by na vás desetiměsíční pauza zanechala nějakou negativní stopu…
Neměla jsem úplnou pauzu, že bych ležela na gauči a koukala na televizi. Trénovala jsem hodně, akorát jsem nemohla házet, což mi v těch vrzích docela chybí. Doufám, že s postupem sezony si rozvzpomenu na to, co jsem uměla loni, a pokud se nominuji na mistrovství světa, že se tomu přiblížím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sedmibojařka Eliška Klučinová na tradičním kladenském mítinku

6200 bodů v tuhle chvíli není úplně daleko, když jste po prvním dnu pouhý bod za národním rekordem…
V národním rekordu jsem měla hodně dobrý druhý den a na ten se bohužel nemůžu úplně tak spolehnut, protože jsem nejen kvůli operovanému ramenu měla pauzu, ale byla jsem i nemocná a nemohla jsem běhat. Ta osmistovka bude asi zajímavá, asi se trošku protrápím, ale uvidíme, jak vyjde dálka a pak budeme vědět víc.

Obáváte se trošku v hlavě, že by rameno při oštěpu nemuselo poslouchat tak, jak by mělo?
On je problém asi i ve svalové paměti. Hlava mě nepustí do dlouhých hodů, protože se bojí a chrání si to rameno, tak doufám, že na to zapomenu a budu házet jako za stara.

Kolik teď házíte v tréninku oproti tomu, co jste házela?
Já mám hozeno 51 metrů a v tréninku jsem teď na 36, tak doufám, že jsem závodní typ a že se to zvedne.

Třináct pokusů na výšce není málo, tak jak jste na tom se silami?  
Na posledních závodech jsem moc nenaskákala, tak jsem si dala nižší základ a bylo to znát. Potom už jsem byla unavenější, ale výkon dobrý. 

Jakub Marek, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme