Vrzalová překonala na mítinku v Ostravě národní rekord, koulař Staněk nestartoval kvůli zranění

Simona Vrzalová překonala 28 let starý halový český rekord v běhu na 1500 metrů. Na úvod mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě dosáhla času 4:05,73 minuty a o 49 setin vylepšila výkon Ivany Kubešové z roku 1991. Nejlepší česká mílařka překonala druhý český rekord v průběhu tří dní. Koulař Tomáš Staněk se ze závodu omluvil kvůli zranění.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Vrzalová v dresu Evropy.

Simona Vrzalová v dresu Evropy. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

Necelé tři týdny před halovým mistrovstvím Evropy v Glasgow si vítkovická závodnice vylepšila osobní rekord o více než čtyři sekundy. V Ostravě doběhla druhá o 51 setin za úřadující vicemistryní Evropy Sofií Ennaouiovou z Polska. Zařadily se na druhé a třetí místo letošních evropských halových tabulek.

Mílařka Vrzalová vyhrála mítink ve Stockholmu, v evropských tabulkách ji patří čtvrté místo

Číst článek

Letošní maxima si vylepšily i další české mílařky Kristiina Mäki (4:12,18) a Diana Mezuliáníková (4:12,42). Druhá jmenovaná se tak stala třetí českou mílařkou, která splnila A limit českého svazu pro účast na halovém mistrovství Evropy.

Z Czech Indoor Gala se kvůli zranění omluvil koulař Tomáš Staněk. „Zřejmě to není sval, ale snad nějaký úpon na levé straně. Paradoxně se mu to stalo při kompenzačním cvičení, když házel levou rukou,“ řekla České televizi halová světová rekordmanka ve vrhu koulí Helena Fibingerová.

Český rekordman letos házel jen 19. ledna v Jablonci a tamním výkonem 21,16 metru stále figuruje na druhém místě evropských tabulek. Fibingerová věří, že se dá Staněk dohromady před HME, kde by měl obhajovat stříbro.

Trojnásobný halový evropský šampion na čtvrtce Pavel Maslák vyhrál závod na 300 metrů v čase 32,79. Na této netradiční distanci je to zatím nejlepší letošní evropský čas, ale loni byl Maslák v Ostravě o 27 setin rychlejší.

Výškařka Michaela Hrubá v předprogramu skončila výkonem 187 centimetrů druhá za Ukrajinkou Julií Čumačenkovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme