Spokojená s limitem, ne s finišem. Výkon Denisy Rosolové na ME družstev poznamenalo tréninkové manko

Atletka Denisa Rosolová původně 400 metrů překážek na mistrovství Evropy družstev ve Francii běžet vůbec neměla, ale nakonec si z Lille přiveze limit pro světový šampionát. Z reprezentační akce se totiž kvůli bolavé achilovce omluvila Zuzana Hejnová a Rosolová šance zaběhnout si rychlý čas v silné konkurenci naplno využila.

Lille/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Rosolová

Denisa Rosolová | Zdroj: ČTK

„Spokojená jsem s limitem, nespokojená trošku s koncem té čtvrtky. Chybí mi asi měsíc tréninku, možná to bude tím. Teď nastal čas jít ještě v neděli extraligu a pak přitrénovat, aby to v Londýně stálo za to," může už teď všechny své plány směřovat Denisa Rosolová k mistrovství světa.

Rosolová skončila po srážce se soupeřkou v nemocnici, je ale v pořádku

Číst článek

Na vrchol sezony v britské metropoli se nominovala časem 55 celých 59 setin sekundy, který jí stačil na čtvrté místo a v Lille tak českému týmu přispěla důležitými osmi body.

„Já si to užívám, protože je to asi moje poslední mistrovství Evropy družstev. Další je za dva roky a kdo ví, co budu dělat za dva roky já," usmívá se ve třiceti letech jedna z nejzkušenějších českých reprezentantek při myšlenkách nad budoucí kariérou.

Každopádně ale teď má velkou motivaci poté co se v březnu ošklivě potloukla při halovém evropském šampionátu a pak absolvovala plánovanou operaci achilovky. Stále jí sice limituje tréninkové manko, to ale chce do srpnového vrcholu smazat.

„Věřím, že mám na to, abych běžela pod 55 sekund, vloni jsem se pod 56 nedostala ani jednou, ale letos to vyšlo, i když trošku později, než jsem plánovala, ale limit mám kapse," těší Denisu Rosolovou, kterou dnes ještě čeká štafeta na 4 krát 400 metrů.

Český tým v polovině šampionátu družstev na velmi dobrém šestém místě a cíl výpravy - udržet se poprvé v historii v superlize, tedy být do devátého místa, je tak velmi blízko.

Jakub Marek, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme