Špotáková kariéru nekončí, motivací je pro ni olympiáda v Tokiu

Oštěpařka Barbora Špotáková pokračuje v kariéře. Letošní mistryně světa a čerstvá vítězka Diamantové ligy se příští rok těší na Kontinentální pohár v Ostravě a hlavní motivací jsou pro ni olympijské hry 2020 v Tokiu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Zdroj: Reuters

Jede se dál a kouká se na další roky. Určitě v příštím roce je jednoznačně největší motivací Kontinentální pohár v Ostravě a potom platí, co jsem už řekla, že jedinou další motivací je olympiáda v Tokiu, prohlásila Špotáková na tiskové konferenci.

Na tradiční loučení se sezonou si měla Špotáková na žádost manažera přinést všech svých deset cenných kovů z významných závodů. "Ale nebyla jsem schopná najít klíče od sejfu, kde je mám schované. Pak jsem to vzdala a myslím, že to bylo znamení. To znamená, že není všem dnům konec, to je to znamení," řekla Špotáková.

Letošní zlato z mistrovství světa v Londýně bylo desátou velkou medailí světové rekordmanky. Má doma tři z olympijských her, čtyři ze světových šampionátů a tři z mistrovství Evropy. "Já se rozhodně nekoukám zpátky, vždycky je lepší se koukat dopředu," řekla šestatřicetiletá závodnice pražské Dukly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme