Přistihneme vás, vzkázal Coe podvodníkům. Dopingové testy pokračují i během pandemie

Šéf Světové atletiky Sebastian Coe varoval sportovce na celém světě, aby si nemysleli, že mohou současné koronavirové krize využít k beztrestnému porušování antidopingových pravidel. Chytíme vás, pohrozil potenciálním podvodníkům.

Tento článek je více než rok starý.

Monako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Coe bude i další čtyři roky prezidentem Mezinárodní atletické federace

Šéf Světové atletiky Sebastian Coe | Foto: David Klein | Zdroj: Reuters

„Chtěl bych vyslat naprosto jednoznačné poselství všem atletům: nemyslete si, že se teď nacházíme v době bez testování. Tak to není. Pokud se rozhodnete vykročit mimo hranice integrity našeho sportu, přistihneme vás,“ řekl Coe v rozhovoru pro německou stanici Deutsche Welle.

Pandemie sebrala atletům i mistrovství Evropy. O medaile ze šampionátu zabojují až za dva roky

Číst článek

Coe stejně jako v minulých týdnech další vrcholní sportovní funkcionáři reagoval na fakt, že kvůli pandemii musely antidopingové agentury výrazně omezit testování. Vzhledem k zastavení profesionálního sportu navíc odpadly i kontroly při soutěžích.

„Kvůli zákazům vycházení, omezování kontaktu a zhoršeným podmínkám k cestování je testování samozřejmě složitější. Ale nikdo by si neměl myslet, že se netestuje - testuje. Jen je to těžší než obvykle, ale to všichni akceptují,“ řekl třiašedesátiletý Coe.

Bývalý vynikající britský běžec doufá, že po zrušení mistrovství Evropy a přeložení olympijských her v Tokiu na rok 2021 si ještě atleti letos zazávodí.

„Snad budou moci ještě tento rok začít s plnohodnotným tréninkem. A potom bychom rádi uspořádali co nejdříve nějaké mítinky. Ale jen tehdy, pokud to bude bezpečné,“ dodal s odkazem na stále trvající stav pandemie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme