Světoví triatlonisté se představí v Praze. Po závodě se těším na svíčkovou, říká Kahlefeldt

Po vzoru úspěšných pražských sportovních akcí se do ulic Prahy zítra vydají elitní světoví triatlonisté. Čeká je téměř dvoukilometrový plavecký okruh kolem Střeleckého ostrova, pak devadesátikilometrová jízda na kole a půlmaraton. Mezi hvězdy závodu patří Australan Brad Kahlefeldt, který věří, že se bude cítit jako doma.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

„Podél trati bude plno lidí z rodiny. Věřím, že si závod užiju,“ řekl Radiožurnálu Australan Brad Kahlefeldt, který během své kariéry dokázal dvakrát přivézt medaili z mistrovství světa. Podporu podél trati očekává oprávněně, vzal si totiž jednu z nejlepších zdejších triatlonistek Radku Vodičkovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Australan Brad Kahlefeldt se těší na domácí atmosféru

Ta se na závodě v Praze nepředstaví, ačkoli původně ohlásila účast. „Zjistili jsme super novinku, která tedy není super pro samotný závod. Čekáme totiž s Bradem rodinu,“ oznámila dvacátá žena z olympijských her v Londýně, která je ve čtvrtém měsíci těhotenství. Rodinu Kahlefeldtových tak bude na trati reprezentovat nezvykle jen Brad.

Manželé se totiž často vybírají závody, kterých se mohou zúčastnit oba. „Teď je ale v našich životech něco důležitějšího. Závodění tak zbývá jen na mně a předvedu to nejlepší, co v sobě mám,“ hlásí osmatřicetiletý Australan. Ať už dopadne jakkoli, dá si po závodě oblíbenou svíčkovou v rámci oslav svých narozenin.

Triatlon ochromí v Praze dopravu. Most Legií bude uzavřen, omezení se dotknou i MHD

Číst článek

Do Vltavy se v sobotu po poledni vydá také Filip Ospalý, bývalý mistr světa, který se před dvěma týdny rozloučil s kariérou. „Udržuji se v kondici. V sobotu za jednu štafetu plavu a za druhou běžím, takže uvidíme, jak na tom jsem,“ usmívá se ambasador velké triatlonové akce. Do kratší varinaty závodu odstartuje už o půl deváté ráno i bývalý světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle. Čeká ho 380 metrů plavání, 18 kilometrů na kole a 4,2 kilometry běhu.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme