Světový rekord Kratochvílové padl. Nizozemka Bolová překonala 41 let staré maximum na trati 400 metrů

Nizozemská běžkyně Femke Bolová připravila legendární Jarmilu Kratochvílovou o letitý halový světový rekord na trati 400 metrů. Dvaadvacetiletá čtvrtkařka a překážkářka na domácím šampionátu v Apeldoornu překonala časem 49,26 sekundy téměř 41 let starý výkon české atletky o 33 setin.

Apeldoorn (Nizozemsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Femkke Bolová

Femkke Bolová | Zdroj: Reuters

Bronzová olympijská medailistka a vicemistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Bolová zaznamenala další razantní zlepšení pouhý týden poté, co jako čtvrtá žena v historii pokořila v hale padesátisekundovou hranici.

V Metách se jí to na trati, na níž je také úřadující halovou vicemistryní světa, povedlo o čtyři setiny. Nyní ubrala nevídaných sedm desetin a vedle Kratochvílové přeskočila v historických tabulkách i Rusku Natalju Nazarovovou (49,68) a Taťánu Netoličkovou (dříve Kocembovou - 49,76).

Dosažený čas je absolutním maximem Bolové, na hladké čtvrtce pod otevřeným nebem má osobní rekord 49,44. Na stejné trati s překážkami je evropskou rekordmankou časem 52,03

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme