První žena pod 52 sekund. McLaughlinová zaběhla světový rekord na 400 metrů překážek

Sydney McLaughlinová zaběhla na mistrovství USA v Eugene časem 51,90 nový světový rekord na 400 metrů překážek. Jednadvacetiletá atletka překonala předchozí historické maximum krajanky Daliah Muhammadové o 26 setin sekundy.

Tento článek je více než rok starý.

Video Eugene (Aktualizováno: 8:13 28. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sydney McLaughlinová

Sydney McLaughlinová | Zdroj: Reuters

Úřadující olympijská vítězka a mistryně světa Muhammadová skončila ve finále druhá v čase 52,42, do Tokia poletí i třetí Anna Cockrellová (53,70).

„V Tokiu to bude pořádná bitva,“ uvedla jednatřicetiletá Muhammadová, jež dosavadní světový rekord 52,16 vytvořila při triumfu na předloňském mistrovství světa v Dauhá.

Sprinter Jirka překonal Maslákův národní rekord na 200 metrů, čtvrtkařka Malíková míří do Tokia

Číst článek

Kvůli teplotám přes 40 stupňů Celsia musel být program amerického šampionátu v Oregonu upraven a disciplíny posunuty z odpoledne na večer. JuVaughn Harrison i tak vyhrál v neděli soutěže ve skoku do dálky i do výšky a bude jako první od Jima Thorpea v roce 1912 v obou disciplínách reprezentovat USA na olympijských hrách.

Dvoustovku vyhrál mistr světa Noah Lyles v nejlepším letošním času 19,74. Do čela tabulek se dostala také půlkařka Athing Muová vítězným výkonem 1:56,07.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme