Česko bude mít na olympiádě další maratonkyni, Hrochová splnila limit nejrychlejším debutem

Česká běžkyně Tereza Hrochová splnila v neděli v rakouském Fürstenfeldu maratonský limit pro olympijské hry v Tokiu. Pětadvacetiletá závodnice z Plzně absolvovala nejdelší atletickou trať v čase 2:29:06 a doběhla celkově druhá. Její čas je navíc nejrychlejší ženskou maratonskou premiérou v české historii.

Tento článek je více než rok starý.

Fürstenfeld (Aktualizováno: 13:21 23. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závod poznamenal déšť, ale i přes nepřízeň počasí dokázala Hrochová proběhnout metou půlmaratonu za 1:15:08. Česká vytrvalkyně následně ve druhé polovině zrychlila tempo a do cíle dorazila jako celkově druhá žena.

Běžkyně Joglová si splnila olympijský sen, pokořila limit a vylepšila osobní rekord v maratonu

Číst článek

Na vítězku z Kazachstánu ztratila svěřenkyně trenéra Vladislava Bartůňka pouhých šest sekund, ale i tak splnila olympijský limit, který Český atletický svaz pro ženy nastavil na 2:29:30.

Po Marcele Joglové se stala Hrochová druhou českou vytrvalkyní, která zaběhla limit a představí se na olympijských hrách v Tokiu.

Atletka Škody Plzeň vybojovala už dva republikové tituly v půlmaratonu a loni si doběhla i pro titul šampionky v krosu a běhu do vrchu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme