‚Dozrál jsem do stavu, že už to dál neustojím.‘ Dvořák opustil atletiku a stal se zahradníkem

Je jedním z nejlepších desetibojařů historie, už rok a půl se ale živí zcela odlišnou disciplínou. Z Tomáše Dvořáka je zahradník. Trojnásobný mistr světa a bývalý reprezentační šéftrenér byl dalším hostem Olympijského podcastu Radiožurnálu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Dvořák

Tomáš Dvořák | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

„Říkal jsem si, že mě políbila nějaká múza, když jsem v roce 2019 opustil atletický svaz. Dozrál jsem do stavu, že už to dál neustojím – energií ani psychicky. Nechtěl jsem zabřednout, aby se ze mě stal člověk, kterým být nechci. Takže jsem srazil paty a začal se poohlížet po něčem jiném,“ popisoval Dvořák v podcastu.

Bylo to překvapení, když krátce před světovým šampionátem skončil jako reprezentační šéftrenér. Zatímco čeští atleti neúspěšně bojovali o medaile v Dauhá, Dvořák si před nástupem do zahradnické firmy čistil hlavu v Himálaji.

„Troufám si říct, že pracující člověk v zahradnictví je zvyklejší plnit úkol než profesionální sportovec v této době. To byla jedna z pohnutek, proč už jsem nechtěl pracovat pro někoho, kdo pracovat nechce,“ vysvětlil.

Co podle Tomáše Dvořáka chybí jeho nástupcům, aby navázali na slavnou éru českého desetiboje? A chystá se sám k atletice vrátit? Jeho odpovědi si můžete poslechnout v dalším díle Olympijského podcastu. Najdete ho na webu Radiožurnálu, audioportálu Můj rozhlas nebo v podcastových aplikacích.

Marek Augustin, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme