‚Musím vzít pilu a zplanýrovat to tady.‘ Bývalý desetibojař Dvořák se živí jako zahradník

Z atletických stadionů k záhonkům a motorové pile. I takhle se dá velmi stručně popsat příběh Tomáše Dvořáka. Olympijský medailista a trojnásobný mistr světa v desetiboji na jaře po letech skončil ve funkci reprezentačního šéftrenéra a vydal se úplně jinou cestou. Splnil se mu jeho dávný sen, dnes se živí jako zahradník.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Dvořák

Tomáš Dvořák | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

Tomáše Dvořáka už nepotkáte ani v sídle vedení Českého atletického svazu, ani na atletických oválech. Teď za ním musíte přijít po poměrně těžce dostupné cestě do jednoho z pražských lesů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trojnásobný mistr světa v desetiboji Tomáš Dvořák se v současnosti živí jako zahradník. Více v reportáži Davida Nyče

„Zrovna máme pauzu na oběd. Já mám ale svoje jídlo, obědvat už nejsem zvyklý. Jinak mě chytne poobědové kóma a už se těžko vracím k práci,“ popsal Dvořák Radiožurnálu v přestávce během práce.

„Teď právě dělám úklid zanedbaného pozemku. Jsem příslušník zahradnické firmy, ale zahradník dělá všechno. Takže teď jsem dřevorubec a musím to tady zplanýrovat,“ řekl osmačtyřicetiletý bývalý atlet.

Novým šéftrenérem českých atletů bude bývalý tyčkař Netscher, vystřídá Dvořáka

Číst článek

A tak legendární desetibojař popadl motorovou pilu a vrátil se znovu k práci. Nejbližší úkol byl pokácet menší starou jabloň.

„Má to několik nesporných výhod, protože při této práci je vidět výsledek, což je pro mě poslední dobou strašně důležité. V atletice nebyl výsledek mé práce moc vidět. A když už vypadnout z kanceláře, tak aspoň na čerstvý vzduch,“ popsal Dvořák svou motivaci.

Když se řekne zahradník, představí si běžně člověk spíš práci na záhonku. Po Dvořákovi a jeho pile ale leželo na zemi hned několik pokácených stromů.

„Práce na záhonku, péče o květiny, to je i můj případ. O tom to ale je, zahradník si to musí všechno přichystat, aby mohl kytky začít sázet,“ dodal.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme