Všechno jsou to extrémně kvalitní koulaři, vysekl poklonu bronzový Staněk svým soupeřům

Koulař Tomáš Staněk slaví první venkovní medaili z velkého šampionátu. Na mistrovství Evropy v Mnichově skončil třetí výkonem 21 metrů a 26 centimetrů. Závod, který byl i s kvalifikací natěsnaný do jediného dne, ovládl Chorvat Filip Mihaljević.

Tento článek je více než rok starý.

Mnichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český koulař Tomáš Staněk

Český koulař Tomáš Staněk | Foto: Iva Roháčková

Halový mistr Evropy z loňského roku Staněk se v 31 letech dočkal první medaile z šampionátu pod širým nebem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s bronzovým medailistou Tomášem Staňkem

„Trochu se to zlepšilo, samozřejmě po tom, jak jsem házel v kvalifikaci, tak to bylo házení sezony. Bohužel jsem ve finále asi moc chtěl, nebyl jsem to úplně já, proto jsem pak byl zkroušený. Byl jsem ale rád, že mě nepřehodili ti za mnou. Všechno to jsou extrémně kvalitní koulaři na evropskou úroveň. Jsem rád, že jsem si tady mohl dát kolečko na tomto krásném stadionu,“ vyprávěl nadšený Staněk Radiožurnálu.

Bezprostředně po soutěži měl ale z finálového výsledku rozporuplné pocity.

„Fyzicky jsem se cítil dobře, možná to bylo to vláčností a teď jsem byl moc divoch a stálo mě to hezčí medaili. Možná ale bronzová bude hezčí, to uvidíme,“ popisoval český atlet.

Po zranění kotníku z úvodu sezony se vrátil až na konci června na republikovém šampionátu v Hodoníně, kde sice vyhrál, ale ještě zdaleka nebyl fit.

Pak vynechal mistrovství světa, aby se nachystal na Mnichov.

„Věděl jsem, že formu mám jinde. Je to specifické, že na mítink jedete, hodíte a připravíte se a je to skoro na vás. Tady vám do toho hodí vidle pořadatelé, protože máte dvakrát denně plnou polní. Jsem rád, že jsem to zvládl,“ říkal koulař Staněk po svém bronzu na evropském šampionátu v Mnichově.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme