Dvě stříbrné medaile během hodiny. Atletičtí manželé Uibovi slavili úspěchy v desetiboji a čtvrtce

Estonský desetibojař Maicel Uibo a bahamská čtvrtkařka Shaunae Millerová-Uibová ve čtvrtek na mistrovství světa pózovali novinářům s vlajkami svých zemí a slavili zisk stříbrných medailí. Manželé skončili v Dauhá shodně druzí v rozmezí necelé hodiny a mohli si užít společné chvíle radosti na dráze.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Estonský desetibojař Maicel Uibo a bahamská čtvrtkařka Shaunae Millerová-Uibová ve čtvrtek na mistrovství světa pózovali novinářům s vlajkami svých zemí a slavili zisk stříbrných medailí

Estonský desetibojař Maicel Uibo a bahamská čtvrtkařka Shaunae Millerová-Uibová ve čtvrtek na mistrovství světa pózovali novinářům s vlajkami svých zemí a slavili zisk stříbrných medailí | Foto: Hannah Mckay | Zdroj: Reuters

„Dvě medaile ve stejný čas, v jeden večer. Je to dvojitá radost,“ pochvaloval si Uibo, jenž se s elitní bahamskou běžkyní oženil v roce 2017.

Mistrem světa v desetiboji je jednadvacetiletý Němec Kaul. Obhájce zlata Mayer pro zranění vzdal

Číst článek

Millerová-Uibová byla v Dauhá favoritkou běhu na 400 metrů, ale musela se sklonit před Salvou Ajd Násirovou z Bahrajnu, jež triumfovala v třetím nejlepším čase všech dob 48,14. Když bahamská olympijská vítězka ve štafetě z Ria 2016 dobíhala do cíle, její manžel se připravoval na závěrečnou disciplínu desetiboje, běh na 1500 metrů.

I proto finále čtvrtky nesledoval, i když přehled měl. „Chystal jsem se na patnáctistovku, takže jsem jen obnovoval výsledkovou stránku. Ale na závod se podívám později ze záznamu,“ uvedl Uibo, jenž do závěrečné disciplíny vstupoval jako vedoucí muž, ale nakonec skončil druhý za Němcem Niklasem Kaulem.

„Doufal ve zlato. Vím, že na tom nebyl před patnáctistovkou fyzicky moc dobře, ale dal do toho všechno. Jsem na něj pyšná,“ uvedla Millerová-Uibová, jež patnáctistovku sledovala přímo na dráze, aby pak mohla s manželem společně slavit.

Uibo získal po loňském bronzu v sedmiboji na halovém mistrovství světa první medaili pod otevřeným nebem. Jeho manželka už měla stříbro z Pekingu 2015 a bronz z předchozího šampionátu v Londýně z dvoustovky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme